22 Mart 2020 Pazar

Gökkuşağı Sebzeli Pizza




Gökkuşağı sebzelerle yaptığım karnabahar tabanlı pizzanın tadına doyamadık. Bu sefer normal pizza hamuru ile yine renkli sebzeler kullanarak pizza yapmak istedim. Aşağıda verilen tariften 2 boy büyük pizza hamuru çıkıyor. Her ne kadar karbonhidratı keselim diyorsak da bence arada tüketmekte bir zarar yok, hele de böyle bol sebzeli bir pizza olunca. Gluten istemiyorsanız aynı malzemelerle karnabahar tabanlı  👈ve unsuz bir pizza yapmanız da mümkün. Ama bu pizzanın da tadına doyamayacaksınız. özellikle mor lahana söz konusu olduğunda insanlar pizza malzemesi olarak epey yadırgıyor yine önceki senelerde yaptığım mor lahanalı 👈 pizzaya bir göz atın derim. ızgara mor lahana gerçekten çok lezzetli oluyor.. Balkabağına gelirsek eğer tadı hoşunuza gitmiyorsa yerine havuç kullanıp gökkuşağınızı tamamlayabilirsiniz. Ama bu fikir hoşuma gitti diyenlere yine geçmiş senelerde yaptığım balkabaklı pizza 👈 ve balkabak tabanlı mayasız pizzayı 👈 da öneririm..



Malzemeler:
155 gr 00 un
155 gr un
5 gr kuru maya
8 gr tuz
190 ml ılık su (aldığı kadar)
1 kaşık zeytinyağı

Harcı için:
💜1 adet kırmızı soğan
💙1 avuç mor lahana
💚1 kase brokoli
🧡1 kase bal kabağı
💛1/2 kase mısır
💔1 adet kapya biber
2 kaşık domates püresi
300 gr rende taze kaşar


Unu karıştırın. Mayayı ılık suda eritin.Stand mikserde una su ve mayayı ekleyin. En son tuzu ekleyip 1 dakika yoğurduğunuz hamurun üzerini bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonunda hamuru tekrar 5-6 dakika düşük hızda yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp top haline getirin ve iki adet tabağa yerleştirip üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına aktarın. 12 saat ideal ama hamuru minimum 4-5 saat bekletin.



Bu arada sebzeleri hazırlayalım. Brokolileri minik çiçeklere bölüp 1 kaşık tuz eklediğiniz kaynar suda 1 dakika haşlayın. Soğuk buzlu suda şoklayın. Süzüp kenara ayırın. Aynı suda 1 cmlik  küplere doğradığınız balkabaklarını da 2-3 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. İnceceik doğradığınız mor lahanaları yine aynı suda 1 dakika bekletip süzün, kırmızı kapya biberini küp şeklinde kesin.

Fırını 240Cde (yada maximum) ısıtın. Hazır olan hamuru un serptiğiniz yüzeye çevirmeden aktarın. Elinizle döndürerek ve açarak hamuru yaklaşık 30-35 cm genişliğinde açın. Fırına kaydıracağınız bir zemine hamuru aktarıp, üzerne domates püresini ince bir kat sürün. Bolca peynir ekleyip sırasıyla kırmızı soğan, mor lahana, brokoli,balkabağı,mısır ve kapya biberleri yerleştirin. üzerine biraz zeytinyağı gezdirip fırın taşınızın üzerine pizzayı kaydırın Üzeri kızarınca fırından alıp afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder