10 Mart 2020 Salı

San Sebastian Cheesecake (Bask yanık cheesecake)




Son yılların favorisi, her yerde karşımıza çıkan San Sebastian Cheesecake. Tuzlu ve tatlıyı bir arada pek sevmeyen halkımızın 1 numaralı tatlısı  oldu çıktı. Hikayeyi hepiniz biliyorsunuz,La Vina'nın Bask Burnt Cheesecake'i. Aslında tarif sır falan değil, sahibi giden herkese seve seve tarifi veriyor. O yüzden gerçek San Sebastian Cheesecake'i yapmak istiyorsanız, yoğurtlu, labneli nişastalı versiyonlarını geçiniz lütfen. Muhallebi yapmıyoruz bayaa 1kg krem peynir yani taze krema peyniri kullanıyoruz..Dışarda yediğiniz versiyonların çoğunda krem peynir ya az ya hiç yok ya da nişasta ile bağlanmış. Neden derseniz süpermarkete gittiğinizde göreceksiniz.. BKNZ krem peynir (beyaz)fiyatlarına:))


Malzemeler:
1000 gr krem peynir
350 gr şeker
480 ml krema
6 yumurta
30 gr un
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü





24cm çapında çember pasta kalıbınızı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını fırça yardımıyla yağlayın. Genişçe bir parça yağlı kağıdı kalıbın ortasına yerleştirin. Kenar kısımları fazlalıkları iyice katlayarak kenarlara yapıştırın. Fırını 200 C ısıtın(fanlı)




Ayaklı stand mikserde düz çırpıcı ile şeker, 1 çimdik tuz  ve oda sıcaklığındaki krem peyniri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Mikserin hızını arttırarak içine yumurtaları  15 saniye ara ile teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Hızı azaltın ve kremayı ekleyin. Tüm karışım pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam edin. En son vanilya özütünü ve unu eleyerek ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı hazırladığınız kalıba süzgeçten geçirerek döküp önceden ısıttığınız 200 C fanlı fırında 40-45 dakika üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin. Pişen cheesecake'i yarım saat oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder