1 Mart 2020 Pazar

Vişneli Pie





Malzemeler:

350 gr un
250 gr tereyağ
80 ml su
25 gr şeker
tuz

İç Harcı:
750 g vişne
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

üstü için:
yumurta karışımı
24 cm tart kalıbı
(28 cm lik tart kalıbı için ölçüye x 0.5 ekleyin)
(525 gr un,375 gr tereyağ, 120 ml su, 40 gr şeker)




Un, şeker, tuz ve küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını robota koyup 30-40 saniye çevirin. Unun rengi sarıya döndüğünde suyu ekleyip 1 dakika daha çevirin. Birleşip bir hamur haline geldiğinde durun. Hazırladığınız hamuru, fazla yoğurmadan bir streç filme sarıp buzdolabına kaldırın. 30-40 dakika dinlendirin. 



Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru az un serptiğiniz tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Tart kalıbına yerleştirin.  Kenarlarını kesin, çatal yardımıyla bastırarak  tartın tabanına delikler açın. Kalan hamuru birleştirip buzdolabına kaldırın. Tartı yağlı kağıt ile kaplayıp bakliyat ile doldurun ve önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika ön pişirme yapın. Yağlı kağıdı alıp bir 3 dakika daha pişirdikten sonra tart kabuğunu ılıması için kenara alın.




Donmuş vişneleri çözün ve suyunu süzün. Nişasta ve şekeri ekleyip karıştırın. Dolabınızda kalan hamuru çıkarıp 2-3 mm kalınlığında açıp üzerini süslemek için şeritler kesin. Dilerseniz farklı motifler de kesip hazırlayabilirsiniz. Şeritleri örüp kenar süslemesi yapabilirsiniz.

Ilıklaşan tart kabuğunu vişne harcıyla doldurun. Kenarlara yumurta karışımını sürüp şeritlerle süslemeleri ekleyin. Tekrar üzerinde yumurta karışımı sürüp  180 C fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder