12 Mart 2017 Pazar

Mor Lahanalı Vejetaryen Pizza







Mor en sevdiğim renk. Şanslıyım çünkü bu renkte sebze ve meyve çok, hem de mor renkli sebze ve meyveler antioksidan yönünden oldukça zengin. Mor lahanalı pizza olur mu demeyin,evet oluyor ve gayet de lezzetli oluyor. Görüntüsü de cabası. Denediğinizde bayılacaksınız.

Mutfağım bana her zaman mutluluk verdi, yemek pişirmek de huzur. Hamur işleriyle uğraşmayı özellikle ekmek ya da pizza yapmayı çok seviyorum. Hamuru yoğurup şekil vermeye, sabırla mayalanmasını bekleyip pişirmeye, o güzel kokuların mutfağımı kaplamasına bayılıyorum. Hangimiz mahalle fırınının önünden geçerken bu büyülü kokulara kapılıp kendimizi ekmek alırken bulmadık ki? Evde sevgiyle hazırlanan yemekler gibisi yok. Düşündüğünüzde dışardan en çok sipariş verilen yemeklerin başında geliyor pizza. Oysa evde hazırlaması ne kadar da kolay. Hem de içinde hiçbir koruyucu madde olmadan dilediğiniz malzemelerle ve güvenle hazırlayabiliyorsunuz.


Hamuru hazırlayıp mayalanmasını bekleyecek vaktim yok diyorsanız eğer size bir ipucu. Mahalle fırınınızdan dilediğiniz hamuru alıp (kepekli ekmek hamuru bile olabilir) evde biraz zeytinyağı yardımıyla bu hamuru açarak kolaylıkla ve beş dakikada kendi pizzanızı hazırlayabilirsiniz. Standart malzemelere takılıp kalmayın, sucuk sosis gibi..Biraz daha maceracı olun, kavrulmuş ıspanak ya da taze otlar, dolabınızda pişirmediğiniz ve ihmal ettiğiniz sebzeler, hepsi peynirle birleştiğinde bir şölene dönüşüyor emin olun.






Malzemeler:
270 gr un
9 gr yaş maya
8 gr tuz
1-2 kaşık zeytinyağı
160 ml su

Üzeri için:
150 gr ince kıyılmış mor lahana
domates sos
1 adet kırmızı & yeşil biber 
100 gr ince dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı kekik
3 kaşık mısır
5-6 adet kurutulmuş domates
1 adet halka şeklinde kesilmiş kırmızı soğan
350 gr dil peyniri ya da rende kaşar peyniri
zeytinyağı



Malzemeleri karıştırıp pizza hamurunuzu 10 dakika yoğurun.Altını unladığınız derin bir kaba hamuru yerleştirip üzerini örtün.Hacmi iki katına çıkana kadar 1-2 saat  mayalanmaya bırakın.Kabaran hamuru un serptiğiniz tezgaha alıp 5 dakika yoğurun. İkiye bölüp top haline getirip üzerlerini örtün. 1 saat daha dinlendirin.Hamurları  açın. İki adet 35-40 cmlik pizza elde edeceksiniz.

Malzemeleri ikiye bölün. Domates sosunu üzerlerine yayın.Dilimlenmiş lahanayı dört eşit parçaya ayırın.Dilimlenmiş sebzeleri ve kıyılmış mor lahananın bir kısmını pizzanın üzerine yayın.




Mısırları, kalan lahanayı ve peynirin bir kısmını ayırın. Onları pişme aşamasını bitirmeden 5 dakika önce kullanacağız.En son peynir ekleyip üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.250 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Peynir erimeye başladığında kalan lahanayı ekleyip, mısır tanelerini serpiştirin.Üzerini peynirle kaplayın.Peynir eriyip kızarmaya başlayınca fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder