7 Kasım 2019 Perşembe

Bal kabak Püreli Mayasız Sebzeli Pizza

 


Kesilmiş ve hazır soyulup dilimlenmiş bal kabağı almayacağım diye inat ettiğim için aldığım koca bal kabağı pişir pişir bitmedi:) Bu arada satırım olmasına rağmen zorlandım keserken. Büyük ve şekilsiz olduğu için insan Diyarbakır karpuzu gibi güzel güzel dilimleyemiyor. Neyse. Helvacı kabakları daha güzel ve kolay kesiliyor. 

Bal kabaklı gnocchi yapmak üzere mutfağa girdim. Bal kabaklarını fırında pişirdim. Yumurtayı tam bal kabağı püremin üzerine kıracakken vazgeçip pizza yapımına giriştim. Şimdi pizza çok ama çok seviyorum ne yalan söyleyeyim. Gerçi gnocchi yapacağım söz.

Malzemeler:
2 dilim bal kabağı
aldığı kadar un yaklaşık 300 gr
30 gr karabuğday unu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz

Harcı:
1 adet iri pancar 
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
8-10 adet zeytin
1 adet kırmızı soğan
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karaman kimyonu
tuz karabiber
1 kase lor peyniri
1 kase rende kaşar peyniri





Eşit boyda kestiğiniz bal kabaklarını zeytin yağı ile fırçalayıp fırında 160 C de pişirin. Haşlanmış pancarın yarısını ince dilimleyin, kalanını blenderda sarımsak ile birlikte ezin.








Pişen balkabaklarını da blenderdan geçirin. Üzerine tuz karabiber ve karabuğday ununu ekleyin. Unu azar azar ekleyip nemli ama açılabilen bir hamur kıvamına getirin. Üzerini hafif yağladığınız geniş bir tavayı (demir döküm ısının eşit dağılması için tercih sebebim)ocağa alıp ısıtın. Hamuru tavaya alıp elinizle hafifçe yayıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. Tavayı salladığınızda hareket etmeye başlıyorsa yapışmadan tamamdır.







Altı hafifçe pişip sertleşen hamuru yağlı kağıda aktarın. Üzerine pancar püresini sürün. karaman kimyonu tanelerini serpiştirin. Malzemeleri lor payniri ile beraber pizzanın üzerine yerleştirin. Son kat rende kaşar peynirini ve üzerine de soğan halkalarını serpiştirin. Pizzanın kenarlarına ve üstüne Zeytinyağı gezdirip önceden ısınmış 180-190 C fırın taşında üzeri kızarıncaya kadar 
pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder