2 Kasım 2019 Cumartesi

Pancar & Beyaz Peynirli Yufka Tart (AÇIK BÖREK)



Bal Kabaklı tartımdan sonra yine pancarlı güzel bir tart yapmayı planlıyordum aslında. Görüntüsü , pancarların dizilişi görsel olarak şahane gözüken..fakat iki gün üst üste tart biraz ağır geleceği için tereyağsız daha hafif alternatiflerin arayışına girdim. İlk aklıma yufka geldi, sonra kendi hamurumu hazırlayıp kendim açayım dedim. Üşendim ne yalan söyleyeyim. Yufkalarımı alıp işe koyuldum. Yeni aldığım kare tart kalıbımı da bu bahaneyle kullanmış olacağım :)


Malzemeler:
3 adet haşlanmış pancar
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1 avuç kıyılmış maydanoz
3 adet yufka
1 yumurta
1/2 kase yoğurt
1 kase zeytinyağı
çöre otu ve susam






Tart Kalıbınızdan 2-3 cm daha geniş iki adet yufka kesin. Kalan 5 adet yufkayı da tart kalıbınızın ölçüsünde kesin. Pancarları fırçalayıp yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan haşlayın.



Haşlanan pancarları soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Ortadan boylamasına ikiye bölün. 1. 1,5 adeti yaklaşık 1.5mm kalınlığında ince dilimler şeklinde kesin. Kalan pancarları rendeleyerek beyaz peynir ve maydanoz ile karıştırın. Yağladığınız tepsiye aralarına yağ sürerek iki geniş parçayı yayın. Kenarlarda boşluk kalmasın. Sonraki 5 adet yufkayı aralarına yoğurt ve yağ karışımını sürerek üst üste ekleyin son kata pancarlı peyniri ekleyerek üzerine ince dilimlediğiniz pancarları yerleştirin. Yufkanın kenarlarını burarak kapatın ve üzerine yumurta karışımı sürün. Susam veya çöre otu serpiştirin. Pancarların üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp 180 C fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder