10 Kasım 2019 Pazar

Bal Kabaklı Gnocchi Trompet Mantarlı & Terayağlı Adaçayı Sos ile


Büyük bir bal kabağı aldığınızda sadece çorba pişirmek olmuyor tabii. O kadar bereketli ki düşünüp biraz yaratıcı olmanız gerekiyor. Mücverini, tartını , yemeğini ve pizzasını da yapmışken başka neler yapabilirim diye düşünürken makarnasını yapayım dedim. Sonra İtalyanların ünlü patates mantısı gnochhiyi yapmaya karar verdim. Elbette Gennaro Contaldo'dan başkasının tarifine danışmayacaktım. Ben burda patatesin oranını azalttım, yerine bal kabağı püresi ekledim. Elbette şunu da unutmayın, bal kabağı da pancar da veya brokoli de (onları da yaptım sizlerle paylaşacağım) patatesten daha sulu. Dolayısıyla un oranı biraz daha artacaktır.
Mantar bulamadım derseniz, güzel sarımsaklı bir domates sos hazırlayıp kızaran gnocchileri bu sosla servis edebilirsiniz.






Malzemeler:
300 gr bal kabağı püresi
150 gr haşlanmış ve ezilmiş patates
1 yumurta sarısı
150 gr un +(fazlası)
tuz

Sos için:
1 kase taze mantar
1 kase kuru trompet mantarı
2 kaşık tereyağ
1 - 2 sap taze adaçayı






Bal kababaklarını dilimleyin ve buhar veya fırında(üzeri yağlı kağıt ve folyoya sarılı) yumuşayıncaya kadar pişirin. Çok fazla sulu bir püre olsun istemiyoruz. Aynı patates püresi yaptığınız gibi bal kabaklarını ezin. Patates püresi ile karıştırıp tuzunu ve karabiberini ekleyip tadını kontrol edin.

Karışıma un ve yumurtayı ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırıp hamuru oluşturun. Açılıp kesilecek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar biraz daha un ekleyebilirsiniz. 




Yaklaşık 1,5-2 cm eninde uzun ve eşit kalınlıkta bir rulo elde ettikten sonra bıçakla 1-1,5 cm lik parçaları kesin. Üzerine bir çatalla hafifçe bastırın. Parçaları kenarda üzerine bir bez örterek bekletin.



Tüm parçalar hazır olduğunda geniş bir tencerede tuzlu suda partiler halinde gnocchileri haşlayın. Sıkışık olmasınlar. Yaklaşık 5 dakikada pişip su üzerine çıkacaklardır.
Geniş bir tavaya tereyağını ve taze adaçayı yapraklarını ekleyin. Hafifçe çevirin. İnce dilimlenmiş mantar ve suda yumuşamış trompet mantarlarını ekleyin.Tuz ve karabiberi ekleyip tavanızı 1-2 dakika sallayarak mantarları taze adaçayı yaprakları ile soteleyin. Bu karışıma kevgirle aldığınız gnocchileri ekleyip orta ısıda sallayarak pişirin. Yüzeyi hafifçe kızarmaya başladığında tabaklara servis edebilirsiniz. 
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder