24 Ekim 2018 Çarşamba

Mor Sebze Çorbası



Söz konusu ben olduğumda sanırım mor tariflerin sonu gelmez..Ama mor sebzelerin gücü adına. Kase kase antioksidan deposu, bol lifli, kıvamlı, doyurucu ve lezzetli tam bir kış çorbası tarifi. Dileyen su yerine etsuyu veya tavuk suyu kullanabilir. Ama inanın kendi başına da çok lezzetli bir sebze çorbası. Küp şeklinde doğrayıp hafif yağda kızarttığınız ekmekleri üzerine serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet mor havuç
2 adet pancar
1/4 mor lahana
1 minik patates
1/2 kereviz
1 adet kereviz sapı
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml su
200 ml süt
1 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı karaman kimyonu
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı muskat rende
tuz &karabiber





Sebzeleri soyup küp şeklinde doğrayın. Mor lahanayı ince dilimler şeklinde kesin. Derin bir tencereye zeytinyağını ve dilimlediğiniz soğanları ekleyip 3-5 dakika kavurun. Soğanlar hafif karamelize olmaya başladığında sarımsak ve tüm sebzeleri ekleyip 5 dakika çevirin. Tuz karabiber ve baharatları ekleyip üzerine su veya et suyunu döküp sebzeler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika düşük ısıda pişirin. 




Yumuşayan sebzeleri  blenderdan geçirip süt ve terayağı ekleyin. Bir taşım kaynatın, kıvamını ayarlayıp bir kaşık krema ve taze reyhan otu yaprakları ile servis edin.

** Daha koyu bir mor elde etmek için mor lahananın dış yapraklarını kullanın. Süt yerine de tavuk suyu ve et suyu ekleyin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder