14 Ekim 2018 Pazar

Sebzeli Mısır Çorbası

Corn Chowder with Vegetables



Aslında mısır çorbası tam bir yaz çorbası sayılır ama pazarda gördüğüm yazdan kalan son taze mısırları almadan edemedim. Bir kısmıyla iştah açıcı bir mısır çorbası yapmayı kalanını ise dondurmayı düşündüm. Bugünkü çorbam mısır ve sebzeli chowder. Chowder denen çorbalar içide roux süt yada krema olan kıvamlı çorbalardır. Aslen Amerika New England bölgesine ait olan çorbanın orjinali patates krema ve deniz tarağı ile yapılan tipik bir denizci çorbasıdır. Sebzeli çeşitleri başta mısır ve patates olmak üzere deniz ürünlü çeşitleri kadar  çok popülerdir.






Malzemeler:
1 kase taze mısır taneleri
1 adet havuç
2 adet kabak
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1/2 kase karnabahar
1 adet orta boy patates
2 adet defne yaprağı
1 silme tatlı kaşığı muskat rendesi
500 ml süt
500 ml tavuksuyu
2-3 kaşık tereyağ
2 kaşık zeytinyağı
1 çay bardağı un
1/2 kase kıyılmış maydanoz
3-4 adet taze soğan
tuz&karabiber






Tüm sebzeleri eşit büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Döküm tencereye tereyağ, zeytinyağı, soğan, defne yaprağı ve sarımsakları ekleyerek pembeleştirin. Havuç,patates ve kırmızı biberleri de ekleyerek 3-5 dakika orta ateşte çevirin. Unu ekleyip sebzelerle beraber kavurun.(2-3 dakika)Süt ve tavuk suyunu mısır ve minik karnabahar taneleri ile birlikte  ekleyip karıştırın. 

Muskat tuz ve karabiberi ekleyin. Kıyılmış maydanozun yarısını ekleyerek çorbayı 20-30 dakika düşük ısıda pişirin. Pişen çorbaya kalan maydanoz ve kıyılmış taze soğanları ekleyip servis edin.

Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder