3 Ekim 2018 Çarşamba

Elmalı Gül Tart


Apple Rose Pie

Sonbahar mevsimi geldi heryer rengarenk elmalarla doldu. Mevsim elma mevsimi. Eee gelsin o zaman elmalı yeni tarifler.. Burda dikdörtgen bir tart kalıbı kullandım. Evinizdeki yuvarlak tart kalıbıyla da yapmanız mümkün, aynı ölçüdeki tart hamuru yeterli olacaktır. Ancak elma sayısını arttırın. Dilimleyeceğiniz elma sayısı 3 değil 5-6 adet olabilir.28 cm çapında bir tartı doldurmak için daha çok güle ihtiyacınız olacak..

Tart hamuru:
250 gr un
125 gr tereyağ
45 gr şeker
80 ml soğuk su

Harcı için:
2 adet elma
30 gr şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat rendesi ( veya besbase)
80 gr badem unu ( ceviz rendesi veya fındık rendesi de kullanabilirsiniz)

Üzeri için:
3 adet elma (arap kızı)
30gr tereyağ
30gr şeker
1 kaşık süt
1 adet taze narın suyu



Un şeker ve küplere bölünmüş soğuk tereyağını robota koyup 30-40 saniye çevirin. Unun rengi sarıya döndüğünde soğuk suyu ekleyip 1 dakika daha çevirin. Birleşip bir hamur haline geldiğinde durun ve hamuru fazla yoğurmadan bir streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.

3 adet elmanın çekirdek kısımlarını çıkarıp bir mandolin yardımıyla ince dilimleyin. Mikro dalga fırında 1 dakika yumuşayıncaya kadar ya da az suda şeker ekleyerek  pişirin(Yarısını nar suyunda pişirin renkleri pembeleşsin). Fotoğraftaki gibi güllerinizi yanyana dizip rulo yaparak hazırlayın. Küçük kaselere yada mini muffin kalıbına yerleştirin ki açılmasınlar.













Tart hamurunu dolaptan çıkarın. Unladığınız tezgahta hafifçe yoğurarak dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında açın. Tart kalıbına yerleştirip bir çatal yardımıyla kabarmaması için delin. Kalan hamurunuzla tartın üzerini süslemek için minik yapraklar hazırlayın. Fırında 5-6 dakika pişmeleri için yeterli olacaktır.




Tartınızın üzerine yağlı kağıt serip(buruşturup düzeltirseniz daha kolay yayabilirsiniz) ağırlık yapacak bakliyatı ekleyip 180 C fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı alıp tabanı hafif pembeleşinceye kadar bir 10-15 dakika daha pişirin. Bu arada elma pürenizi hazırlayın. İki adet elmayı rendeleyip içine şeker tarçın ve muskat rendesini ekleyip karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine badem ununu ekleyip karıştırın ve kenara ayırın.

Fırından çıkan tart kabuğunuza bademli elma püresini sürüp üzerine gül şeklini verdiğiniz elmalarınızı yerleştirin. Seker ve tereyağlı sıcak karışımı bir fırça yardımıyla güllerin üzerine sürüp 180 C fırında 10 dakika güller pembeleşinceye kadar pişirip ılık servis edin. Dilerseniz servisten önce pudra şekeri ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder