26 Ocak 2016 Salı

AYVALI TAS KEBABI

BEEF STEW WITH QUINCE & SULTANAS

Ayva ve kuru üzümle yaptığım tas kebabının yanına siyah hardal tohumlu patates püresi eşlik ediyor. Dilerseniz Püre yerine pilav da yapabilirsiniz. Osmanlı mutfağında et yemeklerinde ayva, erik gibi taze meyvelerin yanında kuru üzüm ve kuru erik de sıkça kullanılıyordu. Nedense geçen yıllarda et yemeklerini meyvesiz ve daha az baharatla pişirir olduk. Oysa etle birlikte bu hafif ekşi ve tatlı notalar güzel bir uyum sağlıyor.



Malzemeler:
1kg tas kebaplık dana eti
2 adet orta boy ayva
3 adet soğan
4-5 adet sarımsak
4 adet yeşil biber
1-2 adet kırmızı biber
1 fincan kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı garam masala
1 çorba kaşığı rende taze zerdeçal
(veya 1 çay kaşığı toz zerdeçal)
4-5 adet fülfül
1-2 adet siyah kakule
1 yemek kaşığı kebabiye
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı şarap
tuz&karabiber

Döküm demir tencerenize küplediğiniz soğanları 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte kavurun. Sarımsak ,üzümler ve etleri ekleyin. Kuş başı etleri kahverengileşinceye kadar karıştırarak mühürleyin. Tüm baharatları, irice küplediğiniz ayvaları (kabukları ile birlikte) ve şarabı ekleyip bir kaç dakika daha çevirin. Üzerine 1,5 bardak suda erittiğiniz salçayı ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp,düşük ısıda yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerine ince dilimlenmiş maydanoz serpip servis edin.








2 yorum:

  1. Yemegi henüz daha yapmadim lakin resimleri nasil böyle otantik sahane cektiniz ve nasil bir özentiyle masa yi tabagiyla tenceresiyle mendiliyle tasarladiniz hayret ettim. Ben böyle bir özenti ve sanat görmedim. Takdire sayan. Bunun icin cok tesekkürler tasarim ve sanat zevkiniz mükemmel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Çok naziksiniz.

      Sil