17 Ocak 2016 Pazar

Thai usulü Tavuk Köri

Thai Green Chicken Curry 

Acı ve baharatlı yemekleri çok severim. Dolayısıyla Tayland mutfağını sevmemem mümkün değil. Kişniş ve limon otunun aroması hindistan cevizi sütüyle birleştiğinde oluşan o zengin notalar tam bana göre. Acı sevmiyorsanız da mutlaka denemenizi tavsiye ederim, yapmanız gereken zevkinize göre acı oranını ayarlamanız.



Malzemeler:
700 gr Organik Tavuk (but ve göğüs)
200 gr mantar
1 adet Hindistancevizi sütü(konserve )
2-3 yaprak kaffir lime
4-5 yaprak Thai Fesleğeni
1 adet misket limonu
tuz&karabiber

Yeşil Köri için Malzemeler:
1/2 demet kişniş
4 diş sarımsak
4 adet kırmızı cin biberi
2 küçük kırmızı soğan
2 sap limon otu(lemongrass)
2 yemek kaşığı Fish Sauce
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı rende galanger (veya taze zencefil)



Limon otlarınızın dışındaki sert kabuğu ayıklayıp ince doğrayın. Mutfak robotunuza tüm malzemeleri ekleyerek çevirin.Hazırladığınız bu karşımı kenara alın. 

Mantarlarınızı temizleyin ve ince dilimleyin. Tavuklarınızı ince şeritler halinde kesin. Önce tencerenize yağ ekleyip tavuklarınızı 4-5 dakika çevirerek kızartın. Kızaran tavukları bir kenara alıp aynı tencereye mantarlarınızı ekleyin. Hafif yumuşayıp piştiğinde mantarları da bir kenara alıp biraz daha yağ eklediğiniz tencerenizde hazırladığınız köri sosunu döküp 4-5 dakika çevirin. Hindistan cevizi sütünü , 1 çay bardağı suyu ve kaffir yapraklarını  bu karışıma ekleyin ve bir taşım kaynatın. Altını kısıp mantar ve tavukları ekleyin ve bir 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kişniş ve fesleğeni irice kıyın ve üzerine serpin. Dilimlediğiniz misket limonları ve pilavla servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder