3 Kasım 2015 Salı

FIRINDA YER ELMASI



Yer elması dediğimizde aklımıza nedense hep zeytinyağlısını pişirmek gellir. Bu narin ve hoş kokulu kök sebze nasıl pişirilirse pişirilsin ayrı güzellikte. Bugün size tavsiyem yer elmasını fırında sadece kırmızı soğanlar ve zeytinyağı ile pişirmeniz. İnanın kızarmış patates yerine koyabileceğiniz çok lezzetli ama bir okadar da sağlıklı bir garnitür oluyor.Tadı da zeytinyağlı yer elmasından çok farklı.




Malzemeler:
750 gr yer elması
2 adet kırmızı soğan
1 tutam kekik
2 kaşık zeytinyağı
tuz ve karabiber




Yer Elması

Yer Elması



Yer elmalarınızı bir fırça yardımıyla iyice yıkayın. Eşit parçalara bölerek fırın tepsinize yerleştirin. Aralarına dörde böldüğünüz kırmızı soğanları serpiştirin. Tuz ve karabiberinizi ekledikten sonra üzerinden zeytinyağınızı gezdirin. Kekiklerinizi ekleyin.İyice karıştırın, yer elmalarınızın tüm yüzeyleri yağlanmış olsun. Önceden 200 C ısınmış olan fırınızda yaklaşık 20-25 dakika pişirin. İnce bir bıçak yardımıyla pişip pişmediklerini kontrol edin. 

Bu şekilde pişince yer elmasını sevmeyenler bile tadına bayılacaklar inanın:)) 

Afiyet olsun...






3 yorum:

  1. Yer elmasını söğüş olarak çok severim, rendeleyip bol limon ve sızma zeytinyağıyla yaptığım salatasına da bayılırım ama tencere yemeğini sevemedim bir türlü. Bu tarif çok cezbedici görünüyor, en yakın zamanda deneyeceğim. Teşekkürler ve kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Evet çiğ salatasını ben de çok seviyorum:) Ve fırında bu şekilde pişirdiğinizde zeytinyağlı pişirdiğinizden çok farklı bir tadı oluyor seveceğinizden eminim.

      Sil
  2. Yer elmasının kokusu çok hoşuma gider ama daha önce bir yemek denemedim bu sefer düşünmem gerek zira harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil