19 Kasım 2015 Perşembe

Elmalı Gül Tart

 

(APPLE ROSE PIE)

Apple rose Pie


Sevdiklerinize yemek pişirmek onlara verdiğiniz değer ve sevgiyi göstermenin yollarından biridir. Harcanan once emek sonunda gelecek bir gülmseme ve içten bir teşekkür gibisi yoktur.Sevdikleriniz bu elmalı muhteşem tarta  bayılacaklar.


Tart hamuru:
250 gr un
125 gr tereyağ
40 gr şeker
80 ml soğuk su



Üstü ve harcı için:
8 adet elma
yarım nar suyu
1 kaşık portakal rendesi
2 kaşık ceviz rendesi
2 kaşık badem rendesi
1 kaşık un
30 gr tereyağ
30 gr şeker
1 tatlı kaşığı tarçın




Un şeker ve küplere bölünmüş soğuk tereyağını robota koyup 30-40 saniye çevirin. Unun rengi sarıya döndüğünde suyu ekleyip 1 dakika daha çevirin. Birleşip bir hamur haline geldiğinde durun. Hazırladığınız hamuru, fazla yoğurmadan bir streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
6 adet elmayı bir mandolin yardımıyla dilimleyin. Üzerlerine kararmamaları için limon sıkın. Mikro dalgada (yada buharda) 1 dakika yumuşayıncaya kadara pişirin. Yarısına nar suyu ekleyin renkleri pembeleşsin. Fotoğrafta gördüğünüz şekilde güllerinizi hazırlayın. 












Apple Rose Pie



Kalan iki elmayı rendeleyin içine tarçın , ceviz , badem şeker ve unu ekleyip karıştırın. Tart hamurunuzu açın, 28 cmlik tart kalıbına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt koyup ağırlık yapması için pirinçle doldurun. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Tartı fırından çıkarın ılıklaşınca  dibine biraz toz şeker serpin ve hazırladığınız karışımı yayın.Karşımın üzerine ortadan başlayarak hazırladığınız goncaları yerleştirin. Tereyağ ve şekeri benmaride eritip güllerinizin üzerine dikkatlice bir fırça yardımıyla sürün. Tartınızın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp 180 C fırında 30-35 dakika pişirin. Son beş on dakikada alüminyum folyoyu çkarın. Üzerleri biraz kızarsın.Fırından çıkınca meyva marmelatıyla(napaj) güllerin üzerini fırçalayın.








2 yorum: