16 Kasım 2015 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ PANCAR RAVİOLİ CEVİZLİ TEREYAĞ SOS İLE


Beetroot Ravioli


Pancarlı raviolinin yapımı biraz zahmetli olsa da sonuç tam bir görsel şölen. Çiğ pancarın hamurunuza vereceği magenta rengi inanılmaz. Ravioli yapmak için pasta makinasına ihtiyacınız olacak. Eğer pasta makinanız yoksa hamurunuzu ince açıp eşit büyüktükte şeritler kesip mantılarınızı doldurabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamur için:
200 gr un 
50 gr irmik
80 gr pancar
1 kaşık zeytinyağı
2 yumurta
1 kaşık tuz





İçi için:
200 gr pancar (suyunu süzün)
200 gr Ricotta (taze lor)
30 gr parmesan
1 kaşık limon rendesi
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 kaşık doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı bal
tuz, ve bolca karabiber






Sos için:
30 gr tereyağ
1 avuç ceviz
1 sarımsak
1 tutam taze kekik (yada kuru)
2 kaşık portakal rendesi
2 kaşık portakal suyu
tuz/karabiber






Önce içi için kullanacağınız pancarlarınızı bir fırça yardımıyla fırçalayarak bol su ile iyice yıkayın. Kabuklarını  soymadan  pancarları 180 C fırında kadar yaklaşık 40-45 iyice pişirin.(İsterseniz suda da haşlayabilirsiniz) Hamuru hazırlamak için ise bir adet pancarınızın kabuğunu soyun ve rendeleyin. El blenderı yardımıyla püre haline getirin ve ince bir süzgeçten pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde geçirin. Bu püreyi ve diğer hamur malzemelerini karıştırın. Hamur yoğun ise su ekleyin,sulu ise un. Yoğurduğunuz hamuru bir streç filme sarıp buzdolabında 30-45 dk dinlendirin.





Pişen pancarınız soğuduktan sonra  kabuğunu ayıklayın ve rendeleyip lor peyniri ve bal ile karıştırın.İçine galete unu, muskat ve limon rendesi,limon suyu tuz ve karabiberi ve parmesan peynirini ekleyin. Hamuru açmak için bir makarna aletine ihtiyacınız olacak. İnce ravioli şeritleri elde ettikten sonra eşit boyda kare parçalara gelecek şekilde  harcınızı doldurun. Üzerine ikinci kat hamuru koymadan kenarlarını bir fırça yardımıyla ıslatın. Gelen katı üzerine yerteştirin. Katları birbirine yapıştırın. Havasını alıp kareler şeklinde kesin. Arada hava kalmaması suda pişerken raviolilerin patlamaması için önemli. Kaynar suda kısık bir ateşte yaklaşık 5 dakika raviolilerin pişmeleri için yeterlidir. Sos için cevizlerinizi öğütün ve diğer malzemelerle tereyağında 2-3 dakika çevirin.. Mantılarınızın üzerine dökerek  taze kişniş ile servis edin.

3 yorum: