6 Ocak 2020 Pazartesi

Mor Havuçlu Mor Lahana Pilavı




Pilav çok pişirip yediğim birşey değil aslında. Sevmediğimden değil ama pilav yapmak pek aklıma gelmez. Yemeklerin yanında patates püresi veya bir dilim kızarmış ekmek tercih ettiğim için olsa gerek. Bugünkü tarifim pirinçsiz bir pilav... Karnabahar pirincini her yerde görüyorsunuzdur muhtemelen. Bu sefer mor lahana ve mor havuç pirinci yapıp güzel ve lezzetli bir pilav tarifi çıkardım ortaya. Dileyen sebze oranlarını 1/2 oranında azaltıp bu karışıma siyah pirinç de ekleyebilir.

Malzemeler:
1/4 mor lahana
1 adet mor havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet chili biberi
1/2 kase haşlanmış mısır
1 avuç maydanoz
1 avuç iri dövülmüş  yer fıstığı
1 tatlı kaşığı keraviye
tuz&karabiber



Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz tavada keraviye taneleriyle beraber 2-3 dakika soteleyin. Mor havuç ve lahanayı robottan geçirip sotelediğiniz soğanlara ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile beraber ekleyin. Karışımı 3-5 dakika soteledikten sonra bir çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıp 5-10 dakika düşük ısıda pişmeye bırakın. 

Kapağı açıp kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş chili biberini ekleyip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Servis kaselerine pilavı aktarıp üzerine mısır,maydanoz vehafif kavrulmuş  yer fıstığını ekleyip servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder