30 Aralık 2019 Pazartesi

Pancarlı Gnocchi Lor peynirli & cevizli



Gnocchi yapmaya girişmişken turuncu pembe ve yeşil renkte gnocchiler hazırlayayım dedim ve işe koyuldum. Ispanakla ilgili son durum belli olmadığından evdeki taze soğan yeşillikleri ve brokoliile yeşil gnocchiyi denedim.. Elbette ıspanakla daha koyu bir yeşil elde edersiniz. Sırada ise o güzel rengiyle pembe yani pancarlı gnocchiler. Tarif bal kabaklı gnocchi tarifim ile aynı sayılır.


Malzemeler:
300 gr pancar ezmesi
150 gr haşlanmış ve ezilmiş patates
1 yumurta sarısı
150 gr un +(fazlası)
tuz & karabiber
1 çay kaşığı muskat rende

Sos için:
1 kase lor peyniri
1 avuç ceviz
2 kaşık pancar püresi
1 kaşık portakal kabuğu rendesi
2 kaşık tereyağ
taze adaçayı yaprakları
(veya maydanoz)






2-3 adet pancarı üzeri yağlı kağıt ve folyoya sarılı olarak fırında 180 C de yumuşayıncaya kadar pişirin. Robotto püre haline getirin. (mekanik püre makinanız varsa harika ) Patates püresi ile karıştırıp tuzunu ve karabiberini ve muskatı ekleyip tadını kontrol edin.(Dilerseniz biraz da öğütülmüş karaman kimyonu ekleyebilirsiniz.)

Karışıma un ve yumurtayı ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırıp hamuru oluşturun. Açılıp kesilecek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar biraz daha un ekleyebilirsiniz. Tezgahı biraz unlayıp hamuru homojen oluncaya kadar yoğurun. Biraz yapışacaktır.



Yaklaşık 1,5-2 cm eninde uzun ve eşit kalınlıkta bir rulo elde ettikten sonra bıçakla 1-1,5 cm lik parçaları kesin. Üzerine bir çatalla hafifçe bastırın. Parçaları kenarda üzerine bir bez örterek bekletin.



Tüm parçalar hazır olduğunda geniş bir tencerede tuzlu suda partiler halinde gnocchileri haşlayın. Sıkışık olmasınlar. Yaklaşık 5 dakikada pişip su üzerine çıkacaklardır.

Geniş bir tavaya tereyağını ekleyin. Pişen gnocchileri taze adaçayı yaprakları ve kırık cevizlerle birlikte ile soteleyin.  Yüzeyi hafifçe kızarmaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve pancar püresinden ekleyip biraz çevirip tabaklara alın. Üzerine lor ekleyip servis edin.  
Afiyet Olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder