29 Aralık 2019 Pazar

Pazı ve Bezelyeli Muffin Pancarlı Peynir Kreması ile




Bu güzelliklerin ne olduğunu merak ediyorsanız tatlı değil tuzlu muffinler. İçindeki pazı ve bezelye bu güzel rengi verirken en çok da yeşile yakışan pembe renkteki sos da pancar püreli labne.. Çocuk doğumgünü partileri için favori olmaya aday.. 


Malzemeler:
350 gr un
1 paket kabartma tozu
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gr donuk bezelye
6-7 yaprak pazı
3-4 adet taze soğan
2 yumurta
200 ml süt
100 gr erimiş tereyağı
100 gr rendelenmiş eski kaşar
1 çay kaşığı muskat rende
1 avuç maydanoz
1 kaşık zeytinyağı

100 ml labne
1 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık  haşlanmış ve ince rendelenmiş pancar
1 sap dereotu




Bezelyeleri tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın. Pazıların damarlı kısımlarını kesip çıkarın. İncecik doğrayın. Kıydığınız taze soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Bezelye ve pazıları ekleyip bir kaç kez çevirip  bir iki dakika pişirin ve altını kapatın. Bu karışımı süt ve maydanoz ile  beraber blenderdan geçirin. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Blenderdan geçirdiğiniz süte yumurtayı kırıp çırpın , erimiş tereyağını  ve peyniri ekleyin. Çırpma teli ile kuru ve sulu malzemeleri karıştırın. Muffin kaplarına dondurma kaşığı ile 1-1,5 kaşık koyun. 180 C fırında 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Bir kaba labne peyniri, rendelenmiş pancar ve süzme yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Yıldız uç eklediğiniz krema torbasına aktarıp buzdolabında saklayın. Pişip oda sıcaklığın gelen muffinlerin üzerine peynir kremasını sıkıp dereotu ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder