28 Aralık 2019 Cumartesi

Kestaneli Çikolata Topları



Kestane ve çikolata muhteşem bir ikili. Yeni yıla özel siz de evinizde bu kolay, pratik ve muhteşem lezzetteki bu tarifi hazırlayabilir, minik paketlerde arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz. 

Malzemeler:


250 gr kestane püresi
50 gr beyaz çikolata
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı bal
100 gr badem
300 gr bitter çikolata
üzeri için kıyılmış Antep fıstığı

Ben maride beyaz çikolatayı eritin. İçine sütü ekleyip karıştırın.Robotta badem ve kestane püresini bir iki  dakika çevirin. Beyaz çikolatayı karışıma ekleyin. Minik toplar hazırlayıp yağlı kağıdın üzerine dizip, biraz sertleşmeleri için buzdolabında 1-2 saat bekletin. 

Bitter çikolatayı ben maride karıştırarak eritin. 45 C'den fazla ısınmamasına dikkat edin.  Topları çikolata ile kaplayıp yağlı kağıda dizip oda sıcaklığında donmalarını bekleyin. Kapalı bir kapta muhafaza edin..


***Kestane Püresi: 
600 gr ayıklanmış kestane
300 gr şeker
1 bardak su


Kestaneleri yıkayıp boylu boyunca bir  çizik atıp 200C fırında 20-25 dakika pişirin. Ilıklaşan kestanelerin kabuklarını ayıklayıp bir tencereye yerleştirin. Kestanelerin üzerini bir iki  parmak geçecek kadar su ilave edip  5-10 dakika kaynatın. Şekeri ilave edin. Orta düşük ısıda  şeker şurup kıvamını alıncaya kadar pişirin. Pişen kestaneleri blendardan geçirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder