28 Nisan 2017 Cuma

Mor Havuçlu Humus

Humus with Purple Carrot


Avokadolu humus ve pancarlı humus tariflerinden sonra tamamen bana ait olan mor havuçlu humus tarifi ile karşınızdayım. Mor havuç girdiği her yeri güzelleştiriyor, haksız mıyım?  Şu rengin güzelliğine bakar mısınız!  

Malzemeler:

250 gr haşlanmış nohut
2 adet mor havuç
2-3 diş sarımsak
5-6 kaşık tahin
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık karaman kimyonu
1 veya yarım limonun suyu
tuz & karabiber

üstü için:
zeytinyağı
kıyılmış maydanoz
karaman kimyonu

Havuçları rendeleyerek az su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Akşamdan ıslatıp pişirdiğiniz nohutları hala ılıkken robotton geçirin. Ben genelde 1 kg'lik nohut paketini açıp pişiriyorum kalanını da 3'e yada 2'ye bölüp donduruyorum. Konserve nohut almaktan daha sağlıklı. Alüminyum konserve kaplamalarının sağlığımız üzerindeki etkileri son yıllarda ortaya çıkmaya başladı. Çoğu cıva da içeriyor, bu tür ağır metaller vücuttan atılmayıp, birikiyor. Alüminyumun Alzheimer hastalığına sebep olduğu, cıvanın ise  sinir sistemine zarar veren toksik etkilere sahip bir metal olduğu biliniyor. 

Robotunuza mor havuç, sarımsak ve tahini ekleyin ve tekrar çevirin. Karışım püre kıvamına geldiğinde limon suyu ve zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Çeşnisini ayarlayın. Daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız süzgeçten geçirebilirsiniz.

Tavada karaman kimyonlarını hafifçe kavurun, yarısını havanda dövüp humusa ekleyin. Kalanını zeytinyağı gezdirdiğiniz humusun üzerine kıyılmış maydanoz ile birlikte serpin ve servis edin.

Afiyet Olsun



6 yorum:

  1. Vallahi helal olsun, bu güne kadar gördügüm en güzel renkler adeta yerken insan o renklerin enerjisini yermi$ gibi,umarim tadi da güzeldir.cok cok $ik bir sunum..Bravo.

    YanıtlaSil
  2. Gümü$ ve Iznik Cinileri Orientalist bir hava verirken ,tabaklardaki yiyeceklerin dogal renkleri ve cekim i$igi onlari adeta ,gözle yememize neden oluyor,ama tam olarak hangi yemekler olduklari mercimek di$inda söylemek zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz gerçekten çok teşekkürler. Karabuğdaylı kısır ve ısırgan otu salatasının tarifleri var bir sonraki sayfalarda:))

      Sil
  3. Merhaba içindekiler kısmında limon yazmamışsınz . sanırım 1 limon eklenecek değil mi?

    YanıtlaSil