8 Nisan 2017 Cumartesi

Bahar Salatası

Spring Salad With Wild Herbs


Bahar bir türlü gelemedi diye hayıflanırken güneş yüzünü gösterdi ve evet bahar nihayet geldi. Semt pazarına gittiğimde sepet dolusu yabani otlar beni karşıladığında en çok bu ayları sevdiğimin farkına vardım. Uzun karanlık ve soğuk kış günlerin ardından gelen bahar hediyeleri ile birlikte geliyor. Isırgan otu, radika, kazayağı, ebegümeci ve enginarlar sepetleri süslemişti.Yine bir orduyu doyuracak kadar malzemeleri arabama yükleyip eve geldim. Otlar tazeyken hemen bir bahar salatası yapmak en doğrusu... 



Malzemeler:

1 demet kazayağı
1 demet radika (hindiba)
100 gr sultani bezelye
1 adet küçük alabaş
1 adet sarı dolma biber
1 adet yeşil dolma biber
1 adet kırmızı biber
1 baş brokoli
1 dal nane
1 adet küçük mor havuç
1 adet enginar
hercai menekşe

sos için:
1 kaşık limon rende
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
50 ml zeytinyağı
tuz









Sultani bezelye ve minik çiçeklere böldüğünüz brokolileri tuzlu suda haşlayıp buzlu suda tazeleyin. Suların süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Enginarı ve mor havucu bir mandolin yardımıyla incecik doğrayın. Renkli biberleri ve alabaşı kibrit çöpü buyüklüğünde doğrayın.

Otları bol suda yıyakıp biraz sirkeli suda bekletin. Tekrar yıkayıp süzün ve kurutun. Büyük bir servis kasesine istediğiniz şekilde malzemeleri yayın. Limon suyunu bal ile birlikte iyice çırpın. Tuz ve rende limon kabuklarını ekleyin. Çırpmaya devam ederek zeytinyağını ekleyin. Hazırladığınız sosu salatanızın üzerine dökün. En son taze nane yaprakları ve hercai menekşelerle süsleyin. Dileyen salatasına taze soğan, kırmızı soğan veya peynir rendesi ekleyebilir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder