18 Ocak 2016 Pazartesi

Fırında Pişmiş Kök Sebzeli Kış Salatası




Kış ve kar kapıda..Dışarda lapa lapa kar yağarken kış sebzelerinin hakkını vermeli diye düşündüm ve size bugüne kadar yemediğiniz müthiş lezzetli bir salata hazırladım. Turp hepimizin sevdiği bir salata malzemesi, ama fırınlandığında tadının daha da mükemmel olduğunu söylemeliyim. Kereviz, yer elması, turp, havuç, mor havuç, kırmızı soğan ve sarımsak...Hepsini fırında pişiriyoruz ve sonuç muhteşem bir salata oluyor...




Malzemeler:
1,5 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 adet turp 
1 adet siyah turp
1 adet kereviz
2 adet havuç
3 adet şalgam havucu(mor havuç)
4-5 adet yer elması
2 adet kırmızı soğan
10-15 adet ayıklanmamış sarımsak
1 kaşık zahter
3 kaşık balsamik sirke (bal/sirke karışımı)
zeytinyağı
tuz&karabiber

Üstü için:
ince dilimlenmiş mini turp
dereotu
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı 






Fırınınızı 200 C' ye getirin. Sebzeleri ayıklayıp eşit büyüklükte kesin.(havuçlar biraz daha küçük olsun) Yağladığınız demir döküm bir fırın tepsisine hepsini yerleştirin. Araya dörde böldüğünüz soğan ve sarımsakları (kabukları ile) yerleştirin. 

Üzerine biraz zeytinyağı ve balsamik sirke gezdirin ve sebzeleri karıştırın. Fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Arada sebzeleri çevirip altüst edin. Diri diri olmalılar. Balsamik sirkeniz yoksa 3 kaşık üzüm sirkesine 1-2 çay kaşığı bal ekleyip iyice karıştırıp kullanabilirsiniz.

Pişen sarımsakların kabuklarını soyun. Büyük bir kaseye haşlanmış mercimek ve sebzeleri yerleştirip limon ve zeytinyağlı sosu dökün. İnce dilimlenmiş turp ve dereotu ile süsleyin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder