13 Ocak 2016 Çarşamba

Khmer Usülü Dana Etli Salata




Kamboçya seyahatim sırasında yediğim ve çok beğendiğim Khmer Mutfağının beğenilen yemeklerinden olan bu sıcak salata tarifini tatilden döner dönmez denedim.Yeni tatlar ve tarifleri sevdiklerinizle paylaşmak gibisi yok. Eti marine etmeniz için gereken bir kaç saat dışında hazırlanması 5-6 dakika bile almıyor. Kıvırcık salata üzerinde servis edilen etler ya dürüm şeklinde yeşilliklerle birlikte yeniyor ya da pilavla birlikte tüketiliyor. Çoğu asya ülkesinde olduğu gibi Kamboçya'da da pirinç yemeklerin temelini oluşturuyor. Yüzden fazla yerel pirinç çeşidi mevcut.Komşusu Tayland'ın mutfağından ayrılan özelliği daha az acı, şeker ve hindistan cevizi sütü kullanmaları..



Beef Lok Lak


Malzemeler:
500 gr Kontrafile
2 yemek kaşığı Oyster Sos
2 yemek kaşığı Soya sosu
2 yemek kaşığı Fish Sos
3 adet sarımsak
1 yemek kaşığı karabiber 


Etlerinizi yassı dikdörtgenler şeklinde kesin. Karışımın içinde yaklaşık 3-4 saat marine edin. Etler marine olduktan sonra demir bir tavayı iyice ısıttıktan sonra 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı(sıvıyağ) ekleyin. Etler ince olduğundan 1-2 dakika içinde pişecektir. Pişen etleri hazırladığınız  salata tabağının üzerine yerleştirip sıcak olarak servis edin. Kıvırcıkla beraber salatalık, domates ve kırmızı soğan da ekleyebilirsiniz.







Semt pazarlarında sebze et balık hepsi bir arada satılıyor. İnanılmaz çeşitte meyve, sebze, yeşillik ve otların dikkatimi çekmesi dışında  pazarda satış yapanlar sadece kadınlar..






Siem Reap halk pazarı rengarenk...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder