18 Ocak 2019 Cuma

Sebzeli Lahana Çorbası

Cream of Cabbage Soup with Vegetables


Beyaz lahana ile bir aşk nefret ilişkim var:) Kapuska sevmem, ama kremalı çorbasına bayılırım.Kıymalı dolması da topraklarıma vize alamaz ama bol kuş üzümlü fıstıklı , bol baharatlı zeytinyağlı sarması baş tacım. Coleslaw da, normal kıyılmış zeytinyağlı limonlu salatası da bayıldıklarımdan .Hele turşusunu var ya her gün yerim.Sanırım lahana ile eti sevmiyorum nedense.. Ama beyaz etli balıklar çok yakışıyor.Savoy yada kıvırcık lahana ile yaptığım sarma hala konuşuluyor:) 





Bugünkü çorba püre edilmiş değil taneli ve renkli sebzeli bir lahana çorbası. Elbette kuzeni mor lahana one biraz renk verecek, mısır taneleri sarı renkleriyle havucun turuncusuna eşlik edip neşe katacak,biraz da dereotu yeşili katıldı mı tualimiz tamam. İçinde elbette tereyağ ve süt var. Olmazsa olmaz karaman kimyonu nam-ı diğer keraviye ve muskat cevizi rendesi. Çorbamızı lezzetlendirmek için minik sihirler:)


Malzemeler
500 gr lahana
2 adet soğan
1 adet havuç
bir bardak süt
1 kase mısır
100 ml krema
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
1 kaşık karaman kimyonu(keraviye)
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 avuç dereotu
tuz& karabiber

Soğanları ince piyaz şeklinde  doğrayıp, karaman kimyonları ile beraber zeytinyağı ile birlikte soteleyin. İçine jülyen kestiğiniz havuçları ekleyerek 1-2 dakika soğanlarla beraber sotelemeye devam edin. İçine incecik doğradığınız lahanaları ekleyip karıştırın. İçine 1/2 bardak su ilave edip tuz ve karabiberini ekleyin.Kaynamaya başladığında altını kısın. Havuç ve lahanalar yumuşayıncaka kadar altı kısık pişirin. 




Suyunu çeken lahanalara süt, tereyağı, krema, muskat rendesi ve mısır tanelerini ekleyip, altı kısık şekilde 5 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış dereotunu servis yapmadan hemen önce ekleyin.

Kaselere servis yaptığınız çorbanızı incecik kıyılmış mor lahana ve dereotu ile süsleyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder