9 Ağustos 2017 Çarşamba

Kırmızı Soğanlı Fırın Mücver

Oven Baked Courgette Mücver


Mücverin her türlüsünü severim. Otlu, ıspanaklı sebzeli. Yanında da ev yapımı bir yoğurt. Ama yaz aylarında yenen bol bol kızartmalara biraz ara verip daha yağsız ama bir  o kadar da lezzetli fırında kırmızı soğanlı bir mücver tarifi vereceğim. 28 cm çapında bir tart kalıbınız varsa, bu malzemeler içine güzelce sığıyor.





Malzemeler:
4 adet kabak
1 adet küçük kırmızı soğan
4 yumurta
180 gr un +
1/2 paket kabartma tozu
3 adet taze soğan
1/5 demet dereotu
2-3 kaşık zeytinyağı
150 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı muskat rende
tuz&karabiber
üzeri için 40 gr rende kaşar







Kabakları rendeleyin. Bir tülbent yardımıyla veya elinizle fazla suyunu sıkıp kenara ayırın. Çok fazla sıkıp kabak rendelerini zedelemenize gerek yok. Biraz sıkmanız yeterli. Beyaz peyniri ezin veya rendeleyin. Dereotu ve taze soğanları incecik kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışıma rende kabak, beyaz peynir, dereotu, ve taze soğanı, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Karışım sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ben mücveri çok unlu sevmiyorum. Eklenen yumurta rende sebzeleri bir arada tutmaya yeterli oluyor. ( Dilerseniz 200-250gr kadar un ekleyebilirsiniz )




Zeytinyağı ekleyip sıvadığınız tart kalıbı veya fırın tepsisine bu karışımı yayın. Üzerine incecik kestiğiniz soğan halkalarını ekleyin. Rende kaşarı serpiştirin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. 190 C de önceden ısınmış fırınınızda yaklaşık 20-25 dakika üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra servis tabağınıza alıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun









2 yorum: