25 Ağustos 2017 Cuma

Domatesli Galette



Buzdolabımda nektarin ve mürdüm erikleri şahane bir galette'e dönüşmeyi beklerlerken son anda vazgeçip şahane domateslerimle tuzlu bir tart yapmaya karar verdim. Gerçekten de tam yaz tadında enfes bir galette oldu. İşi gücü bırakın, doğru mutfağa. Malzemeler aşağıda, çünkü böyle nefis bir galette'i pişirmemek büyük bir günah şimdiden söyleyeyim. 



Malzemeler:
150 gr un
50 gr mısır unu
110 gr tereyağ
1 kaşık kuru sater (veya kekik)
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
65 ml soğuk su
üzeri için 
1/2 yumurta karışımı
deniz tuzu

100 gr kaşar ve beyaz peynir karışımı
1 mini kırmızı soğan
3 diş sarımsak
2 adet taze soğan
1 kaşık balsamik sirke
1 kaşık zeytinyağı
az tuz
1 adet roma tipi domates
4 ince dilim yeşil domates
 5-6 adet çeri domates








Tuz, un ve mısır ununu karıştırın. Robotunuza 1 kaşık sater ve soğuk tereyağ ekleyin. 1 dakikadan az çevirin. İçine suyu ekleyip 5-10 saniye çevirdikten sonra karışımı çok az unladığınız tezgaha alıp birleştirin. Streç filme sarıp dolabınıza kaldırın. 

Kırmızı soğanları ince dilimleyin. 1 kaşık zeytinyağında biraz tuz ekleyerek soteleyin. Balsamik sirkeyi ekleyin. İnce dilimlediğiniz taze soğan ve sarımsakları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.



Kaşar peynirini rendeleyip ufaladığınız beyaz peynirle karıştırın. Domatesleri incecik dilimleyin ve kenara ayırın. 2o dakika dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından çıkarın.Çok az un serpiştirdiğiniz tezgahın üzerinde  2-3mm kalınlığında açın. Tezgaha yapışmamasına özen gösterin. Biraz mısır unu serptiğiniz yağlı kağıdın üstüne alıp, kenarlarında 2,5-3 cm boşluk kalacak şekilde önce peynir karışımını, sonrada sotelenen soğanları eşit şekilde yayın. Üzerine dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin. Kenarlarını kapatın. Yumurta karışımını kenarlarına sürüp tane deniz tuzu serpiştirin. Önceden 190 C de ısıttığınız fırın tepsinize (ters yerleştirin ki kolaylıkla kaydırabileceğiniz düz bir yüzey olsun)veya fırın taşınıza galetti kaydırın. Yarı zamanda çevirin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder