5 Kasım 2018 Pazartesi

Kremalı Padişah Mantarı Çorbası

Cream of Caesar's Mushroom Soup

Bu lezzetli mantarla salata yapmak yetmez elbette. Şöyle güzel kremalı, sütlü bir mantar çorbası enfes olur dedim ve kolları sıvadım..

Malzemeler:
300 gr padişah mantarı
1/2 adet minik kereviz
1 adet  minik patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 kaşık marsala şarabı
200 ml krema
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı sater otu( kekik)
1 tatlı kaşığı taze zerdeçal rendesi
1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
tuz& karabiber
1-2 kaşık doğranmış frenk soğanı





Mantarları kuru bir fırça ile temizleyin. Nemli bir bez yardımıyla üzerindeki kalıntıları silin. Sağlam 7-8 adet mantarı kenara ayırın. Kalan ve parçalanan mantarların sap kısımlarını ve parçaları  soğanla birlikte küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2 kaşık zeytinyağı ekleyin. Soğanları tuzla birlikte hafif kavurun. Sarımsakları ekleyin. Doğradığınız mantarları bu karışıma ekleyerek  karıştırmaya devam edin.1-2 dakika kavurup marsala şarabını ve baharatları ekleyin. Buna yemeklik doğradığınız kereviz ve havuçları ekleyin. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Karışımı blenderdan geçirip üzerine kremayı (veya süt) ve muskat rendesini ekleyin.



Tavaya tereyağını ekleyin. Boylamasına ince doğradığınız mantarları bu yağda hafifçe kavurun. Biraz tuz ve  sater otunu  (yada kekik) ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Kavrulan mantarları çorbaya ekleyerek bir taşım kaynatın.


Kaseleri süslemek için sotelediğiniz mantarlardan 5-10 adet kenara ayırın. Kaselere çorbaları ekledikten sonra üzerlerini mantar ve kıyılmş frenk soğanı ile süsleyin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder