1 Şubat 2020 Cumartesi

Hardal Havyarı



Turşu yaparken mutlaka sarı hardal tohumu kullanırım. Blogumu takip edenler bilir. En sevilen tariflerimden biri olan tatlı kornişon turşusunun vazgeçilmezlerinden biridir sarı hardal. Turşu bittiğinde kavanozdaki turşu suyunu içmeyi de kalan taneleri yemeyi de çok severim. Ağızda patlayan hardal taneleri gibisi yok. Birazdan vereceğim tarif fakirin havyarı denilen hardal havyarı yada hardal tanesi turşusu.

Hardal sevdiğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Ama deniz ürünlerinin yanında şahane oluyor mutlaka tavsiye ederim. Haşlanmış yumurta, şarküteri ürünleri ile uyumu mükemmel. Yapımı çok basit. Hardal yaparken de içine sirke koyduğunuz anda reaksiyonu durdurur hardalın acılığını azaltırsınız. Çok acı sevmeyenler sirkeyi en başta koyabilir.




Malzemeler:
5-6 kaşık şeker( 100 gr)
1/2 kase sarı hardal tohumu (70 gr)
1/2 yemek kaşığı siyah hardal tohumu
1 çay bardağı pirinç sirkesi((beyaz üzüm sirkesi) 120 ml)
1/2 çay bardağı elma sirkesi (60 ml)
1/2 çay bardağı su (60 ml)
1 çay kaşığı tuz

Hardal tanelerini su, sirke ve şeker ile birlikte bir tencereye alıp düşük ısıda 25-30 dakika pişirin.Suyu azalırsa 1-2 yemek kaşığı su ilave edin ve arada karıştırın. Altını kısıp soğuması için 15-20 dakika dinlendirin. Şişen hardal tanelerini jölemsi suyu ile birlikte  steril bir kavanoza koyup, kapağını kapatın. Bir iki gün sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Buzdolabında 2 ay muhafaza edebilirsiniz.

**Önemli not: Sarı hardal tohumunuz taze ise daha keskin ve acı bir tada sahip olacaktır. Biraz beklemiş hardal tohumu ise daha az acı olacağından şeker ve sirke oranını tadarak arttırabilirsiniz..


2 yorum:

  1. Merhabalar, ne kadar süre için de tüketmemiz lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki ay buzdolabınızda saklayabilirsiniz..:)

      Sil