7 Eylül 2019 Cumartesi

Fırında Sebzeli Mısır Şiş


Mısırı kim sevmez..Yeni dünyadan eski kıtaya getirilen favori sebzelerimden biri de domatesten sonra mısır. Çocukken sadece haşlanmış süt mısır sever, közde satılanları elime almaz, sadece közde mısır satan satıcılara kızar ve burun kıvırırdım. İnsan büyüdükçe değişiyor, favori lezzetleri de. Haşlanmış mısırı hala çok seviyorum ama közde pişmiş veya ızgarada pişmiş mısıra da hayır demiyorum.

Bu tarif kalabalık misafirleriniz olduğu zaman atıştırmalık için bence ideal bir tarif.


Malzemeler:
3-5 adet mısır
1 kapya biber
2-3 adet mini kırmızı soğan
1 dal biberiye
5-6 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı (arzu ederseniz)
5-6 diş sarımsak
tuz karabiber


Mısırların ince ucunu kesin.( bu kısımları da tavanızda pişirebilir yada bıçakla taneleri kesip buzlukta dondurabilirsiniz) Kalan mısırı boyutuna göre 3 veya 4 eşit parça olarak kesin. Kapya biberleri enlemesine ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Yaklaşık mısır parçaları büyüklüğünde kare veya dikdörtgen parçalar kesin. sarımsakları ve soğanları ayıklayın. Soğanları enlemesine ortadan kesin.


Sıra şişleri dizmeye geldi. Bambu çubukları su dolu bir kapta yaklaşık 3-5 dakika bekletin. Elinizde metal bir şiş varsa (ben ince bir yıldız tornavida kullandım) mısır koçanlarının tam ortasından birer delik açın. Dilediğiniz şekilde soğan biber ve mısırları bambu çubuklara dizin. Yağladığınız fırın kabına dizdiğiniz şişlerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Sarımsakları aralara serpiştirin.

200 C önceden ısınmış fırında yaklaşık 15- 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. yarı sürede mısırları çevirip tekrar yağlayın. Bu arada biberiyeleri de ekleyin.
Fırından çıkan şişlere biraz tereyağ sürüp afiyetle yiyin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder