22 Şubat 2019 Cuma

Çikolata kaplı ve Çikolata Taneli Kurabiye




Aynı hamurla iki farklı kurabiye tarifi geliyor. Bir tanesi çikolata taneli diğeri ise çikolata kaplı, lezzetl mi lezzetli. Sevgililer günü için hazırladığım bu kurabiyelerin tarifini ancak yayınlayabildim. 

Malzemeler:
400 gr un
225 gr tereyağ
180gr şeker
1 çimdik tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
200 gr draje çikolata

Oda sıcaklığındaki terayağını ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 1 adet yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyin ve bir iki dakika daha tüm hamur homojen oluncaya kadar çırpın. Mikserin hızını düşürüp elediğiniz unu, 1 çimdik tuzla beraber aşamalı olarak hamura ekleyin. Hamurun yarısını bir streç film üzerine alın. Kalanına 2-3 kaşık parça çikolatayı ekleyip karıştırın. Her iki hamuru da streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 20-30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurları oda sıcaklığında 1-2 dakika beklettikten sonra hafif un serptiğiniz tezgah üzerinde 3-4 mm kalınlığında açın. Dilediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Önceden 180 C 'de ısıtılmış fansız fırımda yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Kenarları renk almaya başladığında kurabiyeler pişmiş demektir. (Pişirme süresi elbette kurabiyelerinizin büyüklüğü ile orantılı. 7-8 dakikadan sonra kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim.)


Pişen kurabiyeleri bir ızgara üzerine alıp soğumalarını bekleyin.
Kalan parça çikolataları bir kaba alın. Altı sıcak suya değmeyecek şekilde çikolataların ısısının 45-50 C den fazla ısınmamasına özen göstererek eritin. Düz kurabiyenin tüm yüzeyini veya yarısını çikolataya daldırın. Fazla çikolatanın akmasını sağladıktan sonra kurabiyeyi yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Kalan kurabiyeler için aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder