9 Şubat 2019 Cumartesi

Fırında Gökkuşağı Sebzeleri



Güneşin yüzünü bizlere nazlanarak gösterdiği şu gri kış günlerinde, soframızı yazın sıcacık renkleri ile ısıtmaya ne dersiniz? Öncelikle kış sebzelerinin kendileri ne kadar renkli. Balkabağı, havuç, brokoli ve pancar..

Biz bu tarif için sebzeleri pişme sürelerine uygun boyutlarda doğrayıp fırında pişireceğiz. Dilediğiniz yemeğin yanında aynı zamanda muhteşem görselliği ile bu harika bir garnitür.

Malzemeler:
150 gram mor lahana
2 adet kırmızı soğan
2 adet orta boy pancar
2 adet havuç
200 grambal kabağı
1 adet patates
1 adet kereviz
 5 adet sarımsak
1 dal biberiye
 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı



Mor lahanayı 3 cm kalınlığında kesin. Ardından bu kestiğiniz parçaları 3 cm'lik küpler halinde doğrayın. Kırmızı soğanı dörde bölün.

Pancarları yıkayıp kabuğunu soyun. En geç pişecek sebzelerden biri  bu. 1.5-2 cm'lik küpler şeklinde doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup 1cm kalınlığında doğrayın. Bal kabağını 3 cm'lik küpler şeklinde ve patatesi  2cm ve kerevizi de 3 cm kalınlığında doğrayıp kenara alın.

Fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı bir servis kasesine yağlı kağıt serin. Bir kabın içine doğranan kerevizleri alıp üzerine zeytinyağı döküp karıştırın.Tepsinin ucuna bir sıra dizin. Aynı kaba patatesleri alıp her tarafı zeytinyağına bulanıncaya kadar karıştırın ve ikinci sırayı dizin. Aynı işlemi sırasıyla balkabağı ve pancar için tekrarlayın. Gerekirse zeytinyağı ekleyin. Mor lahana küplerini dağılmadan tepsinin en son ucuna kenarına dizin. Bir sonraki sıraya kırmızı soğan dilimlerini sıkıştırın.Üzerlerine biraz zeytinyağı dökün.  Sarımsak ve biberiyeyi ekleyin. 200 dereceye  fırında ilk 10 dakika altta yağlı kağıt olan alüminyum folyo ile kapatıp pişirin.

10 dakikanın sonunda folyoyu çıkarın. Isıyı 180 dereceye düşürüp 10-20 dakika sebzeler yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Arada sebzeleri bir kaşık yardımıyla ters yüz edin.

🌈Şimdiden Afiyet Olsun 🌈 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder