23 Aralık 2016 Cuma

Yılbaşı Kurabiyeleri





Yeni yıl yaklaşırken herkesi bir hediye telaşı aldı. Listeler uzuyor, sevdiklerimizi ihmal etmeden, herkesi mutlu etmeye çalışıyoruz. Bence böyle zamanlarda yenilebilir hediyeler en iyi çözüm bence. Her yıl bu zamanlarda mutfağa girip hazırlıklarımı yapmaya başlıyorum. Renkli kurdelalarım, her boyda kavanozlarım hazır. Reçel, turşu, kurabiyeler güzelce paketlenip sevdiklerime ulaştırılıyor.Emek sarfedilerek hazırlanan bu sevgi dolu hediyelerin yeri bambaşka.





Vanilyalı Kurabiye

400 gr un
210 gr tereyağ
2 yumurta
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karbonat
190 gr şeker
1 adet vanilya çubuğu(yada vanilya özütü)

Un, tuz ve karbonatı eleyip kenara alın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ve şekeri bir mikser yardımıyla rengi beyazlaşıp kar formu alıncaya kadar çırpın.(3-4 dk)Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.Un, karbonat ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edince çırpmayı bırakın. Hamuru streç filme yayıp, sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Hamuru dolaptan alın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinizin üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekillerde kesin. Fazla hamuru alıp önceden 175 C de ısıtılmış fırınınızda 8-10 dakika pişirin. Kurabiyelerin eşit pişmesi için 4-5 dakika sonunda  fırın tepsisini çevirmeyi unutmayın. Kurabiyeler piştiğinde  ızgara üzerine yerleştirip soğumaya bırakın.

Royal İcing
345 gr pudra şekeri

2 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta beyazı
1 çay kaşığı krem tartar

Kurabiyelerin üzerini bu şekilde dantel gibi süslemek Doğu avrupada ülkelerine özgü.. Bunlar ilk denemelerim.
Zencefilli Kurabiye tarifime tıklayarak ulaşabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder