6 Ocak 2018 Cumartesi

Balkabağı ve Lor Peynirli Renkli Ravioli


Renkli makarna hamurunu hazırladıktan sonra içlerini balkabağı ve lor peyniri ile doldurup lezzetli mantılar hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
önceden hazırladığınız renkli makarna hamuru
300 gr balkabağı
100 gr kahvaltılık lor peyniri
1 avuç dereotu
1 çay kaşığı muskat rende
1 tatlı kaşığı dövülmüş karaman kimyonu

Üzeri için:
2 kaşık tereyağ
8-10 adet taze adaçayı yaprakları
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi




Balkabağını çok az su, biraz tuz ve karaman kimyonu ile haşlayıp püre haline getirin. Soğuması için kenara alın. Dereotunu ince kıyın. Karabiber, muskat rende ve lor peyniri ile karıştırıp raviolilerin iç harcını hazırlayın. Serdiğiniz hamura birer tatlı kaşığı harç koyup kenarlarını su ile ıslattığınız hamura ikinci kat hamuru yerleştirin. İçinde hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin.  Yapışan hamurun kenarlarını kare yada dikdörtgen şeklinde kesin.

Geniş bir tencereye su ekleyip kaynatın. İçine bir çorba kaşığı tuz ekleyin. Raviolileri haşlayın. Tencereyi doldurmayın, gerekirse 2 yada üç partide haşlayın.2-3 dakika pişmeleri için yeterli olacaktır. Haşlanırken arada dibe yapışmamaları için dikkatlice karıştırın. Yüzeye çıkan mantılar pişmiş demektir, kevgir yardımıyla kenara alın. Sahana tereyağını ekleyin. İçine taze adaçayı yaprakları ve rende portakal kabuğunu ekleyin. Köpürmeye başlayınca ocaktan indirip servis tabaklarına aldığınız mantıların üzerine dökerek servis edin. Dilerseniz ceviz içi ve lor peyniri de serpebilirsiniz. Taze adaçayınız yoksa kuru adaçayını soğuk suda bir saat bekletip kullanabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim, adaçayı ve tereyağ birbirine gerçekten çok yakışıyor.

Afiyet Olsun





2 yorum: