23 Ocak 2018 Salı

Kereviz Püresi



Kök sebzeler her zaman en sevdiğim sebzeler arasında gelir. Zeytinyağlı kereviz, fırında ızgara kereviz ve çiğ kereviz salatası en favorilerimden. Bu üçlüye bir tarif daha eklendi, kereviz püresi. Önceki tarifte yaptığım portakallı tavuğun yanına hayatta en çok sevdiğim şeyler listesinde ilk ona girecek olan canımın içi tereyağlı veya kremalı üzerinde buharı tüten sıcacık bir patates püresi yapacaktım ki son anda vazgeçip bir değişiklik yapıp kereviz püresi yapmaya karar verdim. Tereyağ ve sütün kattığı kremamsı lezzet kerevizin kokusunu sevmeyenleri bile cezbedecek eminim. Neredeyse kereviz olduğu anlaşılmıyor diyebilirim. İyi bir püre her zaman bol tereyağ ve sütle yapılır ;)


Malzemeler:
4 adet iri kereviz
aldığı kadar süt
tuz&karabiber
1 çimdik muskat
1-2 kaşık tereyağ
1 kaşık ince kıyılmış maydanoz
1 kaşık portakal kabuğu rende (isteğe bağlı)

Kerevizlerin kabuklarını soyup ince dilimleyin ve buharda iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buharda pişirmek ve haşlamak arasında epey fark var göreceksiniz. Öncelikle sebzeler içine su çekmediği için daha lezzetli oluyorlar. Hele de püre yapacaksanız püreniz kıvamında olacaktır.

El blender'ı yardımıyla biraz da süt ekleyerek püre haline getirin. Tuz, biber ve muskatı ekleyin. Ocağa alıp tereyağını ekleyin. Karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydonoz serpip servis edin. Püreniz hazır. Ben portakal soslu tavuğun yanında servis edeceğim için portakal kabuğu rendesi kullanmadım. Ama portakal kerevize çok yakışıyor.Herhangi bir etin yanında bu püreye portakal kabuğu rendesini mutlaka eklemenizi tavsiye ederim. Afiyet Olsun:))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder