20 Ekim 2019 Pazar

Tulum Peynirli Pırasa Galette





Hazırlaması biraz zahmetli görünse de çok şık ve lezzetli bir tart bu. Pırasa mevsimi uzun olduğuna göre çorba ve terin tariflerinden sonra böyle güzel bir tart tarifi yakışır dedim. Bir sürpriz tarif daha var aklımda. Yakında onu da sizlerle paylaşacağım. Yani yakında taslak olmaktan çıkıp, diğerleri gibi bu sayfalarda yerlerini alacak sabırsızlıkla bekleyen yeni projelerim...Pırasa çok sıkıcı gibi görünen bir sebze olsa da bu sizi yanıltmasın. Çok farklı ve lezzetli yemekler yapmak mümkün.

Hamur icin:
250 gr un
125 gr soguk tereyağ
70 ml soguk su
Tuz ve karabiber
1 kaşık Karaman kimyonu tohumu

İçi icin:
2-3 adet pırasa
2 kaşık zeytinyağı
1 adet küçük kırmızı soğan
2-3 kaşık krema
1 çay kaşığı muskat
Tuz karabiber
Tulum peyniri ve İzmir tulum karışık 1/2 kase




Tart hamurunu robotta hazırlayın. Soğuk tereyağını küp şeklinde kesip unla ve baharatlarla(tuz & karabiber) beraber ekleyip 1-2 dakika çevirin. En son suyu ekleyin. Karışım homojen hale geldiğinde hafif unladığınız tezgaha alıp bir iki kez yoğurup, karışımı strec filme alıp buzdolabına kaldırın. 20-25 dakika dinlendirin.





İnce doğradığınız pırasa ve soğanları soteleyin. Baharatları ekleyip kapağını kapatın. En son kremayı ekleyin suyu çekip yumuşayan pırasaları soğumaları için kenara alın. Soğuyan karışıma peynirleri ekleyip karıştırın. 




Tart hamurunu açıp malzemeyi içine yerleştirin. Kenarlarda 1,5 cm boşluk (katlama payı) kalsın.

💚Örgü icin :tart genişliğinde iki boy pırasayı ortadan ikiye bölüp haşlayın iki zar olarak hasır örün üzerine zeytinyağı veya tereyağ sürün

Kenarlarını kapatın ve yumurta karışımını kenarlarına sürün. susam ekleyip 180 C fırında 30-35 dakika pişirin. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder