4 Aralık 2018 Salı

Karnabahar Tabanlı Unsuz Sebzeli Pizza


Pizzayı kim sevmez..Ama arada sağlıklı bir kaçamak yapmak isterseniz şimdi vereceğim tarif tam size göre. Elbette hamurdan yapılmış pizza kadar sert bir taban olmuyor ama yine de düzgün keseceğiniz lezzetli dilimler elde ediyorsunuz. Dileyen karnabahara rende patates veya rende kabak da ekleyebilir. Sularını bezle almak kaydıyla elbette. Bu sefer domatesli sos eklemedim ama dileyen hazırladığı domates sosu fırından çıkan tabana sürüp malzemeleri ve kaşarları ekleyerek pişirebilir. Sadece sebzeden oluşan son derece lezzetli bir pizza karşınızda.. Gerçi erimiş kaşar neye yakışmıyor ki:)


Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 yumurta
300 gr taze kaşar
1 adet halka şeklinde doğranmış soğan
1'er adet kırmızı ve yeşil biber
100 gr dilimlenmiş mantar
1 adet rende sarımsak
1 adet bostan patlıcan
1 kaşık susam
4-5 kaşık zeytinyağı
tuz&karabiber


Patlıcanları 3-4mm kalınlığında daireler şeklinde kesin. Bir parmaktan az  kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Kızaran patlıcan dilimlerini  bir kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Kalan yağda halka şeklinde doğradığınız soğanlar ve dilimlenmiş biberleri sarımsak ile beraber soteleyin.

Karnabaharı robottan geçirin. (Pirinç tanelerine benzeyecekler)Bu taneleri buharda( yada mikro dalga fırında) 2-3 dakika pişirin. Temiz bir bez yardımıyla faza suyunu sıkıp alın. İçine kaşar peynirinin 1/3 ünü ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Fırını 250 C de ısıtın.

Derin olmayan düz bir tepsiye yağlı kağıt serin. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Karnabahar karışımını bu kağıdın üzerine yayın, sıkıştırıp (merdane ile de olabilir) pizza şeklini verin. Kenarlarını biraz daha yüksek yapabilirsiniz. Kenarlarına biraz zeytinyağı gezdirip susamları serpin. Fırın tabanında 10-15 dakika kenarlar pembeleşinceye kadar pişirin. Pizzayı fırından çıkarıp üzerine malzemeleri yerleştirin. Kalan kaşarı da ekleyip fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder