21 Temmuz 2017 Cuma

Bol Peynirli Pizza Kıvamında Girit Kabak Fırında



Bu tarif diyet yapan ama canı pizza çekip yiyemeyenler için ideal. Peynir ve pizza sevenler ise zaten bayılacaklar bu tarife. Yaz sofraları için mükemmel, hafif ve lezzetli sunumu da bir o kadar şahane bir sebze yemeği.


Malzemeler:
4 adet girit kabak
150 gr beyaz peynir
100 gr rende taze kaşar
100-150 gr domates sos
2 dal dereotu
1 küçük kapya biber
4-5 adet zeytin
zeytinyağı
tuz 
karabiber






Kabakların sap kısımlarının 1-1.5 cm altından kesin. İçlerini kenarları çok ince kalmayacak şekilde oyun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz kaynar suda sap kısımları ile beraber pişirin. Diri kalmalılar ki şekilleri bozulmadan fırında pişebilsinler. 4-6 dakika yeterli. (Buharda da pişirebilirsiniz)Kabakları çıkarıp ters çevirip ılımaya bırakın.







Domates Sosunu hazırlayın.(linke tıklayın). Beyaz peynirleri ezip kıyılmış dereotu ve küp şeklinde kesilmiş kırmızı biberlerle karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Fırın tepsinizin altını hafifçe yağlayın. İçine harcı doldurduğunuz kabakları tepsinize yerleştirin. Üzerine rende kaşar, bir yuvarlak dilim kırmızı biber ve çekirdeği çıkartılmış zeytin ekleyin. Kabakların kapaklarını da tepsiye ekleyin, ve üzerlerinden ince bir kat zeytin yağı geçirin.
Önceden 180 C ısıtılmış fırında kaşar peyniri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder