7 Temmuz 2017 Cuma

Patlıcan Pizza

Aubergine mini pizzas


Yaz ayları ülkemizin en sevilen sebzesi patlıcanın kral olduğu aylar. Mangal partileri o közlenmeden başlamaz. Domates soslu veya yoğurtlu kızartmasına hayır demek yürek ister. Salatası ve zeytinyağlı yemekleri, imam bayıldısı, karnıyarığı sofraları süsler. Hala yangınlara sebep oluyor mu bilmem ama her türlüsüne bayıldığım bu sebzeyi en sevdiğim yemeklerden biriyle birleştirip şu ara çok moda olan unsuz/glutensiz kervanına katılıp vejetaryen bir pizza tarifi hazırladım. Görüntüsü de lezzeti de şahane oldu. Tam da hafif ama lezzetli bir seçenek arayanlara göre oldu..











Malzemeler:
2 bostan patlıcan
6-8 adet çeri domates
2 dal fesleğen
150 gr kaşar peyniri
3-5 adet siyah zeytin
1 avuç ıspanak yaprağı
2 kaşık yeşil ve kırmızı biber dilimleri
3-4 kaşık zeytinyağı
tuz&karabiber




Sos:
3 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı zahter (kekik)










Domatesin mevsimindeyken  domates sosunu üşenmeden kendim hazırladım. Patlıcanlar fırında pişerken zaten sosta pişmiş oldu. Domatesleri rendeleyip sos tencerenize alın. Rende sarımsak tuz ve karabiberini ekleyip düşük ısıda  suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Gerekirse 1-2 kaşık su ilave edin. (Dilerseniz önce süzgeçten geçirebilirsiniz ben geçirmedim.) 


1cm kalınlığında dilimlediğiniz patlıcanları yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpiştirin. Bir fırça yardımıyla her iki tarafına da bir kat zeytinyağı sürüp önceden 200 C'de ısıtılmış fırınınızda 8-10 dakika pişirin. Ters yüzünü çevirip tekrar zeytinyağı sürün ve bir beş dakika daha pişirin. Patlıcanları fırından çıkarın. Üzerine önce domates sos sonra ince kıyılmış ıspanakları yerleştirin. Biberler ve zeytinleri serpiştirip üzerine rende kaşarı ekleyip fırına verin. Peynir eriyince tepsiyi çıkarıp üzerine kalan kaşarı ikiye böldüğünüz çeri domatesleri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin. Kaşar peyniri nar gibi kızarınca fırından çıkarıp patlıcan pizzalarınızı sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun


4 yorum:

  1. Patlıcanın olduğu yemekler bence dünyanın en güzel yemekleridir. içine katıldığı her yemeği güzelleştirir. çok ayrı bir sevgim var kendisine.

    YanıtlaSil