12 Haziran 2017 Pazartesi

Orman Meyveli Çikolatalı Tart





Malzemeler:
220 gr un
30 gr kakao
125 gr tereyağ
1 çimdik tuz
90 ml su
65 gr şeker

500 ml süt
160 gr yumurta sarısı
100 gr şeker
35 gr nişasta 
35 gr un
2o ml rom(portakal suyu)
1 kaşık vanilya özü

üzeri için:

200 gr frambuaz
200 gr çilek










Una tuz,kakao ve şekeri ekleyin. Robotta bu karışıma küçük küplere böldüğünüz soğuk tereyağını ekleyip çevirin.(2-3 dakika max pulse'da) 10-15 saniye daha çevirin. Hafif unladığınız yüzeye karışımı alın. Hamura fazla yoğurmadan şekil verin, düzleştirip streç filme sarın. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

Şekerin yarısıyla birlikte sütü bir taşım kaynatın. Yağlı kağıdın üzerine un ve nişastayı eleyin. Yumurta sarılarıyla birlikte kalan şekeri iyice çırpın. Un ve nişastayı ekleyin. Karıştırın. Süt kaynadığında üçte birini bu karışıma çırpmaya devam ederek ekleyin. Karışımı süt tenceresine döküp karıştırmaya devam ederek pişirin. Dibi çabuk tutan bir krema hızlı karıştırın. Kaynamaya başladığında 10 saniye daha karıştırın.Ateşten indirip vanilya özünü ekleyin ve geniş bir tepsiye kremanızı yayın. Kaymak bağlamaması için üzerine streç filmi temas halinde olacak şekilde kapatın.

20 dakika sonunda hamuru çıkarıp açın, tart kalıbınıza yayıp fazlalıkları alın. Çatalla üzerine delikler açın ve on dakika dinlendirmek üzere dolaba kaldırın.

10 dakikanın sonunda iki kat streç film yada elinizle buruşturup yumuşattığınız yağlı kağıdı tartın üzerine yayıp üzerini pirinçle tepeleme doldurun.180 C fırında kenarları renk alıncaya kadar pişirin. Ağırlığı kaldırıp tart tamamen kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Krema oda sıcaklığında soğuduğunda iyice çırpın. Rom veya portakal suyunu ekleyip kremayı çırpmaya devam edin. Kremayı soğuyan tart kabuğunuza koyun. Üzerini ikiye böldüğünüz çilek ve ahududularla süsleyin.Ben biraz da mango serpiştirdim araya.. Ocakta 3 kaşık kayısı marmelatını bir kaşık su ekleyerek ısıtın. Fırça yardımıyla meyvelerin üzerine kararmamaları için sürün.

Önceden hazırladığınız bezelerle üzerini süsleyin.




2 yorum:

  1. Nefis bir görsel şölen olmuş. Tarifte bir harika. Ellerinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil