20 Kasım 2016 Pazar

Şalgam Havuçlu Sarıkanat Fırında







Sarıkanat , Çinekop Lüferin küçük boyları..Son yıllarda Lüfer sayısının azalması sebebiyle çinekop ve defne yaprağı satışları yasaklandı. 22 cm 'in altında lüfer satın almamaya çalışın. Normalde 28 cm üzerindeki balıklar Lüfer, tezgahlara baktığınızda hala pek rastlayamıyorsunuz, görseniz de epey pahallı. Lüfer yavruları büyüyemeden avlandığından Lüfere hasret kaldık.Maalesef bu işten para kazananlar cahilliklerinin kendilerine de denize de zarar verdiğinin farkında değil. Denetimler de zayıf. Balık bol bu kış ama yine tezgahları dolaşırken endişelenmedim değil. Tüm dünyada balığa olan talep, kontrolsüz avlanma , deniz ve okyanus hayatını tehdit ediyor. Balık yemeyi seviyoruz evet ama denizlerde yaşayan canlıların besin zincirine ortak olmamız dışında , neredeyse hayatlarını sürdürmelerini engelleyecek oranlarda avlanma sayılarına doğru ilerlememiz endişe verici.








Bütün bunları söyledikten sonra vereceğim tarif gayet basit. Aslında karamelize olan kırmızı soğanların yanında , 1cm dilimlediğiniz şalgamlar fırında pişince gayet lezzetli oluyor. 


Malzemeler:
3-5 adet Sarıkanat
1 adet iri şalgam
1 adet kırmızı soğan
4-5 adet sarımsak
zeytinyağı
tuz&karabiber


Yağlı kağıdın üzerine sarıkanatları dizin, aralara dörde böldüğünüz kırmızı soğan ve şalgam dilimlerini ve kabuğu ile birlikte sarımsakları serpiştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. 180 C fırında balıklar kızarıncaya kadar pişirin. Balığın yanında birlikte pişen sebzeleri garnitür olarak servis edin.

Afiyet olsun 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder