7 Ağustos 2016 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye




GreenBeans Turkish Style


Zeytinyağlı fasulyenizin pişerken sararmadan yemyeşil kalmasını ister misiniz? Yöntem çok basit. 2 litre kaynar suya 3-4 silme kaşık tuz ekleyin. Ayıkladığınız fasulyeleri üzerini örtmeden bu suda haşlayın. Hepsi tek seferde tencerenize sığmayacak ise iki parti halinde haşlayın. Suyun sürekli kaynaması ve üzerinde bir kapak olmaması birinci püf nokta. Fasulyeleriniz pişince buzlu soğuk suda tazelemeniz ise ikinci püf nokta. Fasulyeler soğuduktan sonra altına bir iki kat kağıt havlu serdiğiniz bir süzgece alın. Ama önce fasulyemizin sosunu hazırlayacağız.

Malzemeler:
1 kg fasulye
2 rende domates
2 diş sarımsak
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salça
tuz&karabiber
fesleğen
zeytinyağı
sızma zeytinyağı


1 kaşık zeytinyağında küp şeklinde kesilmiş soğanı tuzu ekleyip terletin. Pişince üzerine karabiber , sarımsak, salça , şeker ekleyin bir iki kez çevirdikten sonra rende domatesleri ekleyip düşük ısıda 15-20 dakika pişirin.Gerekirse çok az su ilave edin.Kenarda ılıması için bekletin.

Fasulyeler pişince süzgeçle alıp kenarda hazırladığınız geniş ve derin bir kabın içersindeki buz dolu suyun içinde tazeleyin. Renklerinin yeşil kaldığını farkedeceksiniz. Fasulyeler süzüldükten sonra domates sosuna ekleyip karıştırın. Servis tabağınıza alıp üzerine kalan domates sosunu ekleyin. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin fesleğen ile süsleyip servis edin..










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder