26 Temmuz 2017 Çarşamba

Böğürtlen Soslu Hindistan Cevizli Puding



Böğürtlen mevsimi geldi, ve en sevdiğim renkte olan bu meyve pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Kilolarca alsam yine yetmeyecek gibi geldiğinden mart ayında balkonumda ektiğim iki adet böğürtlen fidesinin büyüyüp meyve vermesini nasıl sabırla beklediğimi anlatamam. Elbette hayal ettiğim gibi balkonumu sarıp bana yaz boyunca kilolarca meyve vermedi:( Ama o 10 adet böğürtlen hayatımda yediğim en lezzetli böğürtlen oldu ne yalan söyleyeyim.) Seneye en az bir kilo meyve bekliyorum genç fidelerimden...




Malzemeler:

350 gr böğürtlen
5-10 adet vişne
1 kutu Hindistan cevizi sütü
2 kaşık mısır nişastası
300 ml süt
1 yumurta
1 kaşık tereyağ
80 gr şeker

1-2 kaşık şeker(sos için)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası


Üzeri için ayıracağınız 10-15 adet böğürtleni birbirlerine yapışık olmayacak şekilde yerleştirip buzluğunuza koyun. Kalan böğürtlenlerin yarısını hafifçe ezin,1 kaşık nişasta ve 1-2 kaşık şeker ekleyip sos tenceresinde karıştırarak koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.(3-4 dakika) Sosu bir kaseye aktarın.

Yumurtayı şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. İçine süt, hindistan cevizi sütü ve nişastayı ekleyip iyice karıştırıp çırpın.Karışımı tencerenize alıp orta kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişirin. (5-7 dakika)

Ateşten indirin, kenara alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Servis yapacağınız kaseleri doldurun. Üzerlerine birer kaşık böğürtlen sosunu döküp soğumaları için buzdolabına kaldırın (dilerseniz sapları ile beraber 2-3 adet taze vişne de ekleyebilirsiniz)

Servis yapmadan önce buzlukta önceden dondurduğunuz böğürtlen tanelerini üzerine yerleştirip soğuk soğuk servis edin. Sıcakla karşılaşan donmuş böğürtlen parçalarının üzerinde oluşan buğu apayrı bir güzellik katıyor tatlıya.

Afiyet olsun




1 yorum:

  1. Tam yaz ayları için oldukça hafif bir tatlı mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil