7 Haziran 2017 Çarşamba

Balsamik Sirkeli Fırında Çiçek Soğan



Bu muhteşem görünüşlü fırında pişmiş soğanlar istediğiniz yemeğin yanında garnitür olarak sahneyi ana yemekten çalmayı garantileyecekler bundan emin olabilirsiniz. Bu kadar kolay yapılabildiğine inanamayacaksınız. Hazırlama süresi 5 dakika , pişme süresi 30 dakika, sonuç ise krallara layık hem lezzetli hem de muhteşem bir garnitür.

Malzemeler:
3-4 adet orta boy kırmızı ve beyaz soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 kaşık balsamik sirke
1 tatlı kaşığı deniz tuzu

üzeri için:
kapari
maydanoz




Youtube Kanalıma Abone olmayı Unutmayın😉



Soğanların kabuklarını soyun, kök kısmını 1 mm kesin ve alta gelecek şekilde kesme tahtanıza yerleştirin. 4 eşit parçaya bölün, ancak tamamen kesmeyin. Kök kısmı parçaları bir arada tutsun. Zeytinyağı ve balsamik sirkeyi çırparak karıştırın. Tepsinizi hafifçe yağlayın, fırını 225C de ısıtın. Karışımın içinde soğanları dikkatlice çevirin ve tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Kalan sosu üzerlerine dökün. Tuzu soğanların üzerlerine ve içlerine serpiştirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 20 dakika pişirin. Yirmi dakikanın sonunda folyoyu çıkarın, ve bu şekilde bir 10 dakika daha fırında pişirin. Taze biberiye ve kapari ile servis edin.








12 yorum:

  1. Aaa mükemmel bir fikirmiş! En kısa zamanda deniyorum, özellikle kırmızı soğan için şahane bir görüntü. İnsan soğan olduğunu bile anlamakta zorlanıyor başta. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem lezzetli hem de şahane görünüyorlar:))

      Sil
  2. Bu gerçekten şahane!!

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmuş Gamzeciğim!

    YanıtlaSil
  4. Baya uzun zamandır bu kadar saçma ve gereksiz bişey görmemiştim, çok acayipmiş. Yine de emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Közlenmiş veya fırında pişmiş soğan seviyorsanız sadece bir dakikanızı alacak bu kesim yöntemiyle bu şahane görünümlü ve lezzetli soğanları yapmanız mümkün. Buna saçma demeniz için gazete kağıdı üzerinde soğanı kırıp yemeyi veya bu şekilde sevdiklerinize servis etmeyi yeterli görüyor olmalısınız. Yine de teşekkürler...

      Sil
    2. Köz tadı verebileceğini tahmin etmemiştim, közde soğana bayılırım, en kısa sürede denemek istiyorum. Gereksiz dememe takılmayın lütfen, aslında yemekler için değil sitenin tasarımı ve fotoğrafların güzelliği nedeniyle takip ediyorum sitenizi. Fotoğraflar çok kaliteli ve (bu tarif özelinde) fotoğraflara göre içerik biraz zayıf olduğu için yukarıdaki yorumu yazdım.

      Gazete kağıdı üzerinde soğanı kırıp yemeyi bazen yeterli gördüğümü söyleyebilirim, bu nedenle buna saçma deme hakkım oluyor sanırım :)

      Ekipmanızı ve tarif hazırlama tekniğinizi anlatan yazınız varsa okumak isterim. Teşekkür ve saygılarımla.

      Sil
    3. Teşekkürler. Maalesef hazırlaması çok basit bir garnitür. O yüzden fazla açıklama teknik vs yazamadım. Görsel içerikleri beğenmenize sevindim, ressam olduğum için bazen görsellere teknik bilgilerden daha çok dikkat ederken buluyorum kendimi. Ama bu uyarınızı dikkate alacağım. Sevgiler

      Sil
  5. Üzüm sırkesıyle yada nar ekşisıylede olurmu ellerıneze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nar ekşisi olur:) Hatta kıvamlı ise nar ekşiniz biraz üzüm sirkesi ilave edip karıştırarak kullanın..:)

      Sil