21 Ağustos 2020 Cuma

Yodo / Böğürtlen Sorbeli & Vanilyalı Yoğurtlu Dondurma




Yoğurttan yapılan dondurmalara Frozen Yogurt'un kısaltılmışı olan Fro-Yo deniliyor madem ben de o zaman yoğurtlu dondurmaya YO-DO diyorum. Aslında katılan yoğurt yada peynir karışımı (labne, krem peynir ,lor vs)dondurmanın tadını cheesecake tadına dönüştürüveriyor. Bu tatlı tuzlu tadı çok seviyorum.

Önce böğürtlen sorbeyi hazırladım. Bunun yapılışı için  👉 ŞEFTALİLİ DONDURMA tarifine bakın. Yaklaşık 400 gr donuk böğürtlen için 100 gr şeker, 1/2 limon suyu ve bir , iki fincan da su ekledim. Hepsini blenderdan geçirmeniz yeterli. 

Malzemeler:
400 gr yoğurt
200 ml krema
100 gr şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü




Tüm malzemeleri blendardan geçirip çabuk donması için yayvan bir kaba aktarıp buzluğa kaldırın. Yarım saat sonra bir çatal yardımıyla karıştırın. Bir saatin sonunda tekrar karıştırın. Bir iki kez daha karıştırma işlemini tekrar ederek buz kristallerinin daha küçük kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bulduğum diğer bir yöntem ise dondurma tamamen donduktan sonra, blenderdan geçirip, buz tanelerini parçalayarak küçültüp daha kremamsı bir dondurma elde etmek. Sonra tekrar kaba aktarıp buzluğa kaldırabilirsiniz. Böğürtlenli sorbeyi soğukken ve yoğurtlu dondurmanız biraz donmaya başlamışken ekleyin. Bir kaşık yardımıyla bir iki kez üzerinden geçin. Çok fazla karıştırırsanız iki dondurma birbirine karışıp, rengi pembeye dönecektir. Bu aşamada dikkatli karıştırın. 

Eğer Popsicle kalıplarınız varsa bir kaşık sorbeden, bir iki kaşık da yoğurtlu dondurmadan ekleyerek kalıpları doldurun. 30-45 dakikada hazır olacaklardır.

Şimdiden afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder