5 Aralık 2017 Salı

Sütlü Brokoli Çorbası

Broccoli Soup


Brokolinin faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği çok miktarda kalsiyum, C vitamini , A vitamini ve folat(folik asit) ile bir süper sebzedir brokoli. Johns Hopkins'deki araştırmacılar 28 yıl süren ve 6100 kişi üzerinde yaptıkları bir araştırmada brokoli gibi sebzelerden haftada dört porsiyon tüketenlerin herhangi bir hastalıktan ölme riskinin %26 oranında azaldığını buldular. Brokolideki  fitokimyasal sülforafan , meme ve kolon kanserini önlemede umut vadedicidir . Sülforafan ayrıca Johns Hopkins bilim adamlarına göre , çoğu mide ülserine yol açan H. pylori bakterilerine karşı da savaşmaktadır . Ve bu bakterilere sahip kişilerin mide kanserine yakalanma riskininin üç ila altı katı kadar  daha yüksek olduğunu biliyoruz. Brokoli tüketmek için size bir sebep daha.


Malzemeler:
700gr Brokoli
1 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1 kaşık zeytinyağı
2 bardak süt
1 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
tuz & karabiber
1 adet soğan


Brokolinin çiçek ve sap kısımlarını ayırın.Önce küçük parçalara ayırdığınız sapları buharda 3-4 dakika pişirin ve kenara ayırın. Sonra çiçek kısımları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencerenize bir kaşık zeytinyağı ekleyin. Küp şeklinde doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika pembeleşinceye kadar kavurun. İçine rende sarımsak, tuz, karabiber ve ince doğradığınız dereotunun yarısını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın.

Blendera buharda pişirdiğiniz brokolileri kalan dereotu, haşlama suyu ve tencerede pişen soğanları ekleyip karışımı püre haline getirin. Muskat rendesini ekleyin.Karışımı ocaktaki tencerenize alın üzerine ılık sütü ve tereyağını ekleyerek 5- 10 dakika kısık ateşte  pişirin. Çeşnisini ayarlayın. Kıvamını biraz daha süt ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Üzerini taze soğan ve dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

 Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder