14 Aralık 2017 Perşembe

Linzer Kurabiye


Yılbaşı yaklaşırken bu nefis kurabiyeyi hazırlamak istemez misiniz?
Avusturya'ya ait bu geleneksel yılbaşı kurabiyeleri alımlı oldukları kadar da lezzetliler. Yeni yılı bu lezzetli kurabiyelerle karşılayıp bu nefis kurabiyelerin tadını keyifle çıkarın. 

Malzemeler:
100 gr badem
100 gr şeker 
320 gr un
1 yumurta
1 silme çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
220 gr tereyağ
1 çay kaşığı vanilya özütü
üzeri için pudra şekeri

Ahududu reçeli:
200 gr ahududu (donmuş)
90-100 gr şeker
1 kaşık limon suyu

Önce reçeli hazırlayın. Donmuş frambuaz(tazesini bu mevsimde bulabilirseniz şanslısınız) ve şekeri düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Kıvam aldığında yayvan bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Hazır frambuaz reçeli de kullanabilirsiniz, ama hazır reçel bana çok tatlı geliyor, kendim hazırlamayı tercih ediyorum.Uzun süre saklanmayacağı için ve sadece bu kurabiyeler için hazırlanacağından dolayı bu miktarda şeker kullanmanın sakıncası yok. Genelde 1 kilo meyveye 500- 600 gram  şeker ilave ederek marmelat hazırlarım, ama uzun süre beklediğinde az şekerle hazırlanmış marmelatların küflenmesini engelleyemezsiniz. Şeker koruyucudur.







Fırını 180 C'te getirin. Bademleri bir fırın tepsisine dizip fırına yerleştirin. 6 ile 10 dakika pişirin. Kokusu mutfağa yayıldığında fırından hemen çıkarın. Soğumaları için kenara alın. Kuru malzemeleri elediğiniz unla birlikte karıştırın.

Soğuyan bademleri şekerin yarısı ile robotta un halini alıncaya kadar çevirin ama püre haline gelmemesine de dikkat edin.

Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağı kalan şekerle birlikte mikser yardımıyla 2-3 dakika karışım beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Mikserin hızını azaltarak  unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. En son badem ununu ekleyin. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Karışımı tezgahınıza alın ve ikiye bölün. Hamura disk şeklini verip streç filme sarın. En az iki saat veya akşamdan buzdolabına kaldırıp dinlendirin.

Fırınınızı 180 C de ısıtın. İki tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açıp resimlerdeki gibi kalıp yardımıyla kesip tepsilere yerleştirin. Tepsileri 10 dakika buzdolabında bekletin.



Ortası delik kurabiyeler daha çabuk pişeceğinden tepsileri ayrı ayrı pişirmenizi öneririm. Yaklaşık 6-8 dakika yeterlidir. Yarı zamanda tepsileri çevirmeyi unutmayın.Pişen kurabiyeleri telin üzerine alıp soğumalarını bekleyin. Ortası delik kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Tabanı oluşturacak kurabiyelere 1 -1.5 çay kaşığı reçel sürüp yayın. Üzerine pudra şekeri serptiğiniz kurabiyeyi yerleştirerek dikkatlice yapışmalarını sağlayın. Kapalı kavanoz veya kaplarda yaklaşık 7 gün taze kalacaklardır .


Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder