22 Eylül 2015 Salı

Çilekli Tart


''Pastanın olmadığı bir parti sadece bir toplantıdır'' der Julia Child. Taze meyvelerle hazırlanan tartlar hem hafif hem de çok leziz.Tart hamurunu hazır alabilirsiniz elbette. Ama kendi hazırladığınız hamurun çok daha lezzetli olduğunu söylememe gerek yok sanırım:))

Tart Hamuru:

250 gr. un
60 gr. pudra şekeri
½ çay kaşığı tuz
125 gr. tereyağı
1yumurta sarısı





Unu eleyin, içine şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.Küplere böldüğünüz soğuk tereyağını una ekleyin parmaklarınızla karıştırın.Un tane tane olup tüm yağı aldığında yumurta sarısını ekleyin 1-2 kaşık soğuk suyu ekleyin hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun, streç filme sarıp dolaba kaldırın.

Kreması için:

100 gr şeker 
3 yumurta sarısı
500 ml süt
30 gr un
30 gr nişasta
vanilya özü ve portakal rendesi

Şekerinizin yarısını portakal kabukları ve yumurta sarılarıyla beyazlaşıncaya kadar çırpın. Elediğiniz un ve nişastayı ekleyin ,iyice çırpın.Sütü kalan şekerle birlikte ocağa yerleştirin kaynamaya başladığında ocaktan indirin ve bu karışımın üzerine çırpmaya devam ederek 1/3 'ü yavaş yavaş ekleyin.Yumurtalı karışımı temperledikten sonra kalan sütü ekleyip karışımı tencerenize alıp orta ısıda ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kremanızı ocaktan indirin, kaymak bağlamaması için üzerini streç filmle örtün.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Altı çıkan tart kalıbınızın ölçüsünden 2-2.5cm daha geniş olacak şekilde tart hamurunuzu açın. Kalıbınıza yerleştirin, fazla kısmı kesin, çatalla dip kısmına kabarmaması için bastırarak küçük delikler açın. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tartınızı soğuduktan sonra kalıbından çıkarın,kremayı döküp bir spatul yardımıyla düzleştirin. Üzerini çileklerle süsleyin.Dilerseniz tart jöle kullanarak çileklerinizin daha uzun süre dayanmasını ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz yada ısıttığınız napajı(kayısı yada meyva marmelatı)bir fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürebilirsiniz.Ben kenarlarını çırpılmış krema ile süsledim..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder