3 Eylül 2016 Cumartesi

Pancarlı Tagliatelle

Pancarın eşsiz magenta rengi unun beyazı ile birleştiğinde ortaya çıkan bu pembe rengin insanı büyülememesi mümkün değil. Ama sadece rengi değil büyüleyici olan. 

Pancar C vitamini, A vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve betalainler gibi antioksidanları büyük miktarlarda içerir. İçerdiği diğer besin maddeleri sodyum, kalsiyum, sülfür, klor, bakır, iyot, doğal şeker, bioflavonoidler ve potasyumdur. Ayrıca, niasin, folik asit, biotin ve magnezyum için de mükemmel bir kaynaktır. Bu güzel renkli kök sebze kısacası bir mucize! 

Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurursak pancarı mutfaklarımızda daha sık misafir etmeliyiz sanırım.



Malzemeler:
200 gr un 
50 gr irmik
80 gr pancar
1 kaşık zeytinyağı
2 yumurta
1 kaşık tuz

Malzemeler  Lor Peynirli Pancar Ravioli yapımında kullandığımız malzemelerin aynısı. Hazırladığınız hamuru buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirdikten sonra 4'e bölün. Pasta makinenizin eni genişliğinde açıp en ince bölüme gelinceye kadar merdaneden geçirin. Hamuru eşit uzunlukta parçalara ayırdıktan sonra geniş şeritli bölümden geçirip tagliatelle'nizi hazırlayın. Şeritleri asarak kurutmanız önemli, eğer resimdeki gibi bir askınız yoksa iki ucunu sabitlediğiniz kalın bir ip parçasına makarna şeritlerinizi asabilirsiniz. İki üç saat içinde sertleştiklerini göreceksiniz. 















Makarnayı hazırlamak istediğinizde tuzlu kaynar suda 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Ama elbette bu süre makarnanızın nemine göre değişiklik gösterebilir. Pasta makineniz yoksa eğer hamurunuzu açıp uzun şeritler halinde kesebilir yada erişte şeklinde de hazırlayıp tüketebilirsiniz. 









Afiyet Olsun










3 yorum: