21 Mart 2020 Cumartesi

Karnabahar Tortillalı Taco



Evlerde geçirdiğimiz bu sıkıntılı günlerde ihtiyacımız olandan fazla tükettiğimiz doğru. Biraz can sıkıntısından, en önemlisi de endişeden. O zaman hem modumuzu yükseltecek rengarenk, hem hafif, hem de lezzetli bir tarife hazır mısınız? Bir önceki postta yer alan karnabahar tabanlı pizza 👈tarifine de bakın:)Yapım aşamaları neredeyse aynı. Bu sefer esnek olması için bir adet daha yumurta ekledim.İç harcını keyfinize göre ayarlayın. Dilerseniz mayonez, dilerseniz yoğurt eklediğiniz tortillaları rengarenk malzemelerle doldurun.



Malzemeler:
300 gr (buharda pişmiş suyu sıkılmış) karnabahar 
2 yumurta, 
tuz &karabiber
100-150 gr taze kaşar 




Tüm malzemeleri karıştırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp  kenarlarını düzgün bir yuvarlak olacak şekilde yayın. 200 C önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 10 -15 dakika pişirin. Üzeri nar gibi kızarınca tersyüz yapıp bir 5 dakika daha pişirdim. Voila.. tortillalar hazır.

İçini dilediğiniz malzemelerle doldurabilirsiniz. Ben pancar turşu suyu eklediğim olmazsa olmaz pembe yoğurdumun üzerine kıvırcık, mor lahana, mısır, domates ve dünden kalan pekmezle pişirdiğim tavuk parçalarını ekledim. En son taze nane ile kırmızı soğan turşusunu ekleyerek tacolarımı süslemeyi bitirdim. Hepinize Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder