19 Mart 2017 Pazar

Hindistan Cevizi Sütlü Brokoli ve Karnabahar Yemeği



Mahallemdeki semt pazarı Pazartesi günleri kuruluyor. Haftasonu misafirim olmadıkça ve zorda kalmadıkça marketlerden sebze-meyve alışverişi yapmamaya özen gösteriyorum. Özellikle ara mevsimlerde ürünler hem pahallı hem de güzel ve taze olmuyorlar maalesef. Dolayısıyla pazar günü genelde dolabımın en boş olduğu gün. Ama yinede kalan sebzelerle mucizeler yaratmak mümkün olabiliyor. Bu tarif tamamen bu şekilde yaratıldı. Ne kaldıysa dolabımda hindistan cevizi sütüyle birleştirdim. Sonuç vitamin deposu, rengarenk, iştah açıcı ve lezzetli bir mutluluğa dönüştü.


Malzemeler:
300 gram karnabahar
200 gram brokoli
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet küçük boy patates
1 adet hindistan cevizi sütü (konserve)
1 çay kaşığı muskat cevizi
1 çay kaşığı zerdeçal
2-3 adet kurutulmuş acı biber
2-3 sap maydanoz
tuz&karabiber



Sebzeleri yıkayıp ayıklayın. Brokolilerin yeşil kalması için ayrı pişireceğiz.Geniş bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve küp şeklinde doğradığınız soğanları biraz tuz ekleyip hafifçe soteleyin. Küp şeklinde kestiğiniz havuç ve patatesleri soğanlara ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.

Karnabaharı minik çiçeklere bölüp karışıma ekleyin. Ocağınızın altını kısıp sebzeleri tencerenizin kapağı kapalı şekilde 5 dakika pişirin. Gerekirse 2 kaşık su ilave edin.Suyunu çekip yumuşayan sebzelere zerdeçal, acı biberler, muskat, karabiber ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip düşük ısıda 10 dakika daha pişirin.

Tuz eklediğiniz kaynar suda minik parçalara böldüğünüz brokolileri partiler halinde 2-3 dakika haşlayın. Buzlu suda 2-3 dakika bekleterek tazeleyin. Kağıt havlu üzerine alıp süzün. Hemen kullanacaksanız buzlu suda tazelemenize gerek yok.Brokolileri yemeğe ekleyip kapağı kapatmadan 2-3 dakika düşük ısıda karıştırarak pişirin.Servis yapacağınız kaselere alıp, üzerlerini ince dilimlediğiniz mor lahanalarla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder